Медик пояснив самогубства пацієнтів з COVID-19 в українських лікарнях

22 октября 2020 г., 17:24:00   847   0

Медик пояснив самогубства пацієнтів з COVID-19 в українських лікарнях

Останніми тижнями в лікарнях Києва та Харкова реєструють самогубства пацієнтів з COVID-19. Коронавірус може стати причиною такого вчинку цілком здорових людей.

Про це Обозревателю повідомив завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Харківської медакадемії Володимир Корсунов.

«Коронавірус викликає ураження усіх органів. Оскільки основний елемент агресії – внутрішнє вистилання судин. Це називається ендотелії. Судини у нас скрізь: у голові, мозку, легенях, серці, нирках, шлунково-кишковому тракті. Сам по собі вірус їх не вражає. Проте викликає реакцію імунної системи у пацієнтів, в яких організм може локалізувати вірус у носоглотці», – пояснив фахівець. 

Тяжкий перебіг хвороби викликає так званий цитокиновий шторм, а він призводить до запалення всередині судин й підвищення тромбоутворення. Внаслідок цього може виникнути дисфункція будь-якого органу.

«Від порушення свідомості, збудження, агресії, страху смерті – до суїцидних спроб. Називається це ковідна енцефалопатія. Дуже узагальнений термін, який полягає у масі станів, пов’язаних з порушеннями у центральній нервовій системі головного мозку», – додав Корсунов.

Професор зауважив, що навіть у тій лікарні, де він працює, у пацієнтів з COVID-19 періодично виникають суїцидні спроби.

«Це відбувається у всьому світі. Ніхто не знає, як з цим боротися. Має бути якісний нагляд за пацієнтами, який у нашій країні неможливий», – каже медик.

Він допустив, що до таких пацієнтів повинні допускати психіатрів, а лікування посилювати заспокійливими.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте