Держбюджет України в січні недоотримав 13,8 млрд грн доходів

02 февраля 2020 г., 15:05:00   850   0

Держбюджет України в січні недоотримав 13,8 млрд грн доходів

Загальний фонд державного бюджету України за перший місяць 2020 року недоотримав майже чверть запланованих доходів.

Про це поінформували в прес-службі Міністерства фінансів України з посиланням на Державну казначейську службу.

Так, у січні доходи загального фонду держбюджету склали 42,6 млрд грн, що на 13,8 млрд грн або на 24,5 % менше плану (56,4 млрд грн). У Мінфіні серед причин недовиконання доходів називають зміцнення гривні і нижчі газові тарифи. “Головною причиною недовиконання доходів стали суттєві зміни макроекономічних показників порівняно з прогнозом Уряду, затвердженим у жовтні 2019 року. Це, зокрема, міцніший обмінний курс гривні (середній курс січня становив 24,1 грн/долар США, тоді як в бюджеті враховано середньорічний курс 27 грн/долар США), менший обсяг імпорту та нижчі ціни на газ”, – наголошується в повідомленні.

Згідно з оперативними даними, доходи загального фонду державного бюджету від податків і зборів (з урахуванням сум відшкодованого ПДВ), що адмініструє Державна податкова служба, були на 5,9 млрд грн нижче запланованих показників.

Доходи загального фонду держбюджету від податків і зборів, які адмініструються Державною митною службою, нижче запланованих на 7,9 млрд грн. Нагадаємо, “слуга народу” Брагар порадив пенсіонерці заплатити за ком


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте