«Готувалися до ескалації»: Росія перекидала на Донбас для обстрілу ЗСУ крупнокаліберні САУ - ОБСЄ

25 января 2020 г., 21:40:00   1504   0

«Готувалися до ескалації»: Росія перекидала на Донбас для обстрілу ЗСУ крупнокаліберні САУ - ОБСЄ

Група волонтерів, яка добре відома міжнародному співтовариству, під назвою InformNapalm повідомляє, що на території Сходу української держави російські найманці почали активно перекидати артилерійські системи великого калібру через райони, де проживають мирні громадяни, про що пишуть українські засоби масової інформації з посиланням на ресурс.

Згідно з даними волонтерів, то загострення ситуації, яке спостерігалося на Донбасі двадцять четвертого січня, було заздалегідь задумано російської гібридної армією, і воно готувалося буквально за лічені дні.

В тексті повідомлення волонтерів говориться наступне: «Все це, що сталося вчора, 24 січня на Донбасі, тобто, загострення, це було сплановано гібридної армією Путіна. Ескалація готувалася всього за кілька днів. Такого роду висновок зробили волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm, грунтуючись даними розвідки та аналізу відкритих джерел. Напередодні масштабної атаки, 22 і 23 січня, незаконні збройні формування перекидали артилерію великого калібру, зокрема, через жовті райони окупованих населених пунктів Луганської та Донецької областей». За даними звіту спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за п’ятницю, вказувалося, що було зафіксовано переміщення трьох одиниць 2С9 «Нона-С», 120-міліметрового калібру.

У повідомленні також зазначається: «Волонтери InformNapalm виявили, що гібридна армія Путіна завчасно перекинула важкі артилерійські системи на Донбас для того, щоб посилити і без того напружену ситуацію, відкриваючи вогонь по позиціях ЗСУ, в тому числі і Золотому».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте