В уряді пропонують регулятору тимчасово обмежити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі

18 января 2020 г., 20:14:00   1591   0

В уряді пропонують регулятору тимчасово обмежити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі

Міністерство енергетики просить Нацкомісію з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг тимчасово обмежити розміри імпорту електроенергії з Росії та Білорусі.

Відповідний лист Міністерства до регулятора оприлюднив народний депутат та заступник голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради Олексій Кучеренко.

У листі зазначається, що імпорт потрібно обмежити через надлишок української електроенергії та зниження попиту на неї. В уряді кажуть, що такі проблеми виникли через аномально теплу погоду, відсутність достатньої кількості пропозицій на розвантаження на балансувальному ринку (на ньому  розраховують різницю між прогнозованим і фактичним обсягом споживання електроенергії), недостатню кількість стимулів для зменшення небалансів та відсутність ефективного ринку допоміжних послуг.

В Міненерго зазначили, що усі ці фактори спричинили надлишок електроенергії в об’єднаній енергетичній системі України в грудні 2019 року і на початку 2020 року, що сягав 39 млн кВт-год на добу.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте