Між Гончаруком і Разумковим прослідковується конфлікт, – експерт

15 января 2020 г., 20:53:00   1654   0

Між Гончаруком і Разумковим прослідковується конфлікт, – експерт

Між прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком та спікером ВРУ Дмитром Разумковим, вочевидь, є конфлікт. Це прослідковується у їхніх заявах щодо високих зарплат і премій урядовців та топ-менеджерів держпідприємств.

Таку думку у коментарі виданню ІНФОРМАТОР висловив політичний експерт Мар’ян Ощановський.

«Тему з високими зарплатами і преміями депутатів, урядовців і топ-менеджерів в державному секторі економіки почали розкручувати напередодні сесійного тижня опозиційні політики. Вчора до них долучився Дмитро Разумков, зробивши доволі різку заяву і натякнувши, що також вважає недостатньо обґрунтованими високі доходи урядовців. І якою на це була перша реакція Олексія Гончарука? Прем’єр зробив заяву, у якій виправдовував зарплати і надбавки керівників міністерств. Сьогодні в Кабміні дещо змінили риторику, пообіцяли максимально прозоро висвітлювати інформацію про доходи топ-посадовців та переглянути алгоритм нарахування премій. При цьому складається враження, що в уряді не очікували від Разумкова подібної заяви. Така ситуація могла скластись лише, якщо між керівником Кабміну і ВРУ є конфлікт», – припустив експерт. 

На його думку, причиною непорозумінь між спікером і прем’єром може бути небажання Разумкова у «турборежимі» протягувати через парламент урядові законопроекти.

«Рада досі не приступила до розгляду у другому читанні законопроекту про ринок землі, не ухвалений закон, який би заборонив повернення «Приватбанку» колишньому власнику, «висять» інші проекти законів Кабміну. Зволікання з ухваленням урядових законопроектів не може не дратувати Гончарука, якому потрібно звітувати перед президентом і суспільством про пророблену роботу. Не виключено, що це могло стати причиною виникнення напруги між прем’єром і спікером», – додав експерт.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте