Суд повністю виправдав ексміліціонера Гусєва, якого звинувачували у фабрикації проваджень проти майданівців

10 января 2020 г., 23:03:00   804   0

Суд повністю виправдав ексміліціонера Гусєва, якого звинувачували у фабрикації проваджень проти майданівців

Соломянський суд Києва у справі щодо фабрикації проваджень на активістів Майдану повністю виправдав ексміліціонера Олега Гусєва. Відповідне рішення ухвалив суддя Агафонов.

“ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 визнати невинуватим у пред`явленому обвинуваченні за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України та виправдати”, – йдеться в тексті ухвали, яка є у розпорядженні Insider. Впродовж слухання Олег Гусєв не визнав своєї вини.

Так, деякі докази прокуратури суд визнав очевидно недопустимими. Це зокрема копія протоколу про адміністративне правопорушення, складена на потерпілого в часи Майдану. Цю копію суд вважав не завіреною належним чином.

А відтак – ідентифікувати, хто протокол підписав – суд не мав змоги. Суд також відкинув рапорти як докази. “Виходячи із зазначеного, під час розгляду справи, судом було встановлено, що рапорти, виконані від імені ОСОБА_2 , не є офіційними документами, а тому не можуть бути предметом злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України”, – йдеться в тексті ухвали.

Потерпілий по справі Арсеній Толстих розповів Insider, що хоче оскаржувати виправдувальний вирок. Слідсто вважало, що у часи Майдану обвинувачений Гусєв складав фейкові рапорти разом з іншими правоохоронцями на активістів “Автомайдану” за начебто відмову зупинитись на вимогу міліціонера.

Такі рапорти складали на учасників поїздки на мітинг резиденцію Януковича у Межигір’я, список яких склали силовики. Пізніше у судах часто виникали ситуації, коли автомобілісти, на яких було складено рапорти, подавали докази про те що вони іабо їх автомобілі у момент складання рапорту перебували в іншому місті або навіть за кордоном.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
02 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте