У Чернівецькій області 9 дітей підхопили небезпечне захворювання

09 января 2020 г., 23:30:00   1387   0

У Чернівецькій області 9 дітей підхопили небезпечне захворювання

У Чернівецькій області зареєстровано 9 випадків захворювання на кашлюк серед дітей, наймолодшій дитині – 2,5 місяці. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.

За особами, які перебували у контакті з хворими, організовано медичне спостереження. В осередку розпочато комплекс протиепідемічних заходів.

Зазначається, що протягом 11 місяців 2019 року в Україні зареєстровано 2 тис. 063 випадки кашлюку. Рівень захворюваності знизився на 2% у порівнянні з даними за аналогічний період минулого року. У ЦГЗ також зауважили, що в Україні протягом 11 місяців 2019 року планово вакциновано проти кашлюку, дифтерії, правця (АКДП) лише 74% дітей.

Кашлюк – це інфекційне захворювання дихальних шляхів, що легко поширюється від людини до людини, здебільшого повітряно-крапельним шляхом, під час кашлю чи чхання. Діти, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят – може супроводжуватися тимчасовим припиненням дихальних рухів (апное). Пневмонія є відносно поширеним ускладненням від кашлюку.

Рідше виникають конвульсії і ураження головного мозку (енцефалопатія). Симптоми кашлюку: помірний жар, нежить, кашель, який, як правило, переходить у судомний кашель.

Симптоми, зазвичай, з’являються через 7-10 днів після інфікування. Запобігти кашлюку можна вакцинацією. Відповідно до національного календаря щеплень, вакцинувати дітей для профілактики кашлюку необхідно у віці 2, 4, 6 і 18 місяців (чотири щеплення). Вакцина доступна в усіх регіонах та є безкоштовною.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте