“Дав доручення Генеральному прокурору”: Зеленського підловили на необізнаності в українських законах

08 января 2020 г., 21:24:00   1243   0

“Дав доручення Генеральному прокурору”: Зеленського підловили на необізнаності в українських законах

Офіційний Телеграм-канал президента України Володимира Зеленського повідомляє, що глава держави дав вказівки генеральному прокурору Руслану Рябошапці на предмет того, як Рябошапка має відреагувати на авіакатастрофу з літаком Boeing 737-800 при вильоті з міжнародного аеропорту Тегерану.

«Дав доручення Генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані. Повинна бути створена слідча комісія з представників силових і профільних відомств, відповідальних за цивільну авіацію. Маємо відпрацювати всі можливі версії. Незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані, буде проведено перевірку льотної придатності всього цивільного флоту», – йдеться в повідомленні президента.

У зв’язку з цим редакція інтернет-видання «Naspravdi.today» звернуло увагу на те, що генеральний прокурор не підпорядкований президентові України й президент України, як і будь-який інший орган державної влади, не може надавати жодних доручень генеральному прокуророві. Як сказано в рішенні Конституційного Суду України 14 червня 2001 року № 8-рп/2001 (справа про доручення Генеральній прокуратурі України)

«Прокуратура України становить єдину систему, яку очолює Генеральний прокурор України. Він призначається на посаду за згодою Верховної Ради України та звільняється з посади Президентом України. Верховна Рада України може висловити недовіру Генеральному прокуророві України, що має наслідком його відставку з посади (пункт 25 частини першої статті 85, пункт 11 частини першої статті 106, частина перша статті 122 Конституції України). Проте з такого способу призначення Генерального прокурора України на посаду та звільнення його з посади не випливають відносини підпорядкованості органів прокуратури України іншим органам державної влади, зокрема тим, які здійснюють повноваження щодо призначення на посаду та звільненням з посади Генерального прокурора України»

“Звісно, загальновідомою є та обставина, що Руслан Рябошапка – це просто дрібний клерк в Офісі президента, якого заступники Андрія Богдана ганяють і в хвіст, і в гриву. Але про це зовсім не обов’язково повідомляти в офіційному Телеграм-каналі президента України”, – пишуть журналісти.

По-друге, в Україні з 20 листопада 2012 року кримінальні провадження не відкриваються, а реєструються в Єдиному державному реєстрі досудових розслідувань.

“По-третє, «слідча комісія з представників силових і профільних відомств, відповідальних за цивільну авіацію» не може бути створена навіть якщо її очолити забажає такий знаний фахівець у галузі авіаційної безпеки як Володимир Зеленський. Розслідування авіаційних подій з повітряними суднами, зареєстрованими в Україні або такими, що трапились на території України, здійснює виключно один орган Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами. Створення будь-яких інших слідчих комісій є брутальним порушенням «Повітряного кодексу України», а висновки подібних комісій є нікчемними”, – зазначає видання.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте