США направлять до Іраку 750 солдатів після атаки на посольство в Багдаді

01 января 2020 г., 13:33:00   1465   0

США направлять до Іраку 750 солдатів після атаки на посольство в Багдаді

Після заворушень біля американського посольства в Іраку США вирішили направити туди 750 військовослужбовців.

Про у своєму Twitter повідомив глава Пентагону Марк Еспер.

Він зазначив, що йдеться про військових з 82-ї повітряно-десантної дивізії. 

«Додаткові сили будуть готові до передислокації протягом декількох днів. Це попереджувальна дія, що вживається у відповідь на підвищення рівня загрози щодо громадян США», — написав Еспер.

Як повідомляє Громадське, 31 грудня 2019 року в Багдаді кілька тисяч протестувальників атакували посольство США в Іраку під час мітингу проти американських авіаударів по військових об’єктах шиїтських бойовиків на території Іраку. Вони кричали «смерть Америці», палили американські прапори та вимагали закриття посольства США.

Президент США Дональд Трамп переконаний, що за цією атакою стоїть влада Ірану. Він заявив, що Іран заплатить велику ціну у разі загибелі американців в Іраку.

Спроба атакувати посольство США сталася після поховання загиблих від американського авіаудару по бойовиках шиїтського угруповання «Катаіб Хезболла». Повітряні сили США завдали удару по позиціях угрупування в Сирії та Іраку 29 грудня 2019 року.

Це бомбардування стала відповіддю на обстріл військової бази в Іраку 27 грудня 2019 року, під час якого загинув один американський цивільний підрядник, а кілька військовослужбовців США та працівників з Іраку отримали поранення. Тоді у Пентагоні заявили, що до атаки на американську військову базу в Іраку може бути причетна «Катаіб Хезболла».

«Катаіб Хезболла» (з арабської — «Бригади партії Аллаха») — це іракське шиїтське воєнізоване угруповання, що підтримується Іраном і діє на території Іраку та Сирії. В обох країнах воно бере або брало участь у громадянських війнах проти США та їхніх союзників по коаліції.

Не слід її плутати з «Хезболлою» (з арабської — «Партія Аллаха») — шиїтською політичною партією в Лівані та однойменним збройним угрупованням, яке пов’язують з Іраном. Угруповання з назвою, що містить слово «Хізболла», поширені саме в цій країні.

Раніше в ООН засудили «теракт» у Сомалі, в результаті якого загинули понад 90 людей.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте