У Києві активісти протестують проти скандальної забудови

05 декабря 2019 г., 22:34:00   1234   0

У Києві активісти протестують проти скандальної забудови

У Києві на вулиці Вишгородській 47Ж активісти вийшли на протест проти незаконної забудови.  Кореспонеднти ІНФОРМАТОРа з місця подій повідомляють, що на акції зібралося близько 150 людей.

Вони намагаютсья зірвати незаконне будівництво на території парку “Крістерова гірка”. Активісти демонтують паркан, запускають в бік забудови феєрверки та петарди. Поліція на їхні дії не реагує.

Історія з Крістеровою гіркою почалася ще в 2007 році, коли земельна ділянка площею 1,09 гектара була передана в оренду для “будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з об’єктами соціально-громадського призначення та підземним паркінгом”. У 2017 році договір продовжили до травня 2022 року.

Рішення прийняли незаконно, оскільки ділянку за фактом передали за відсутності затвердженого ДПТ і з порушенням Генерального плану.  

Два роки тому почалася активна фаза протистояння, коли 29 грудня представники забудовника за один день встановили паркан і спиляли більше 300 дерев.

Активісти перекривали дороги, виходили на акції протесту і в кінці кінців знесли паркан. Підготовку до будівництва тимчасово зупинили. 31 жовтня 2019 року забудовник несподівано активізувався: на території швидко поставили паркан, привезли техніку і “тітушок”.

Як виявилося, компанія надала нову дозвільну документацію, видану в КМДА. В листопаді активісти та місцеві мешканці повели акцію протесту проти забудови парку “Крістерова Гірка” та висадили декілька сотень дерев. Нагадаємо, що бійка Бужанського і Лероса розвеселила мережу.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
01 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте