У партії Порошенка стверджують, що в ДБР немає проваджень проти нього. Насправді він є фігурантом 11 справ

24 июля 2019 г., 23:21:00   1277   0

У партії Порошенка стверджують, що в ДБР немає проваджень проти нього. Насправді він є фігурантом 11 справ

У партії «Європейська солідарність» заявили, що в Держбюро розслідувань немає жодного провадження проти Петра Порошенка.

У Бюро кажуть, що п’ятий президент України фігурує в 11 справах.

У заяві «ЄС» йдеться, що під час візиту Порошенка до ДБР 24 липня там йому підтвердили, що стосовно нього «не існує жодних проваджень». Водночас у прес-службі ДБР Громадському повідомили, що Порошенко фігурує в низці проваджень, хоча підозр йому не оголошували.

«Громадянин Портнов звернувся з низкою заяв по фактам, до яких причетний Порошенко як ще чинний президент. Виходить так, що за цими фактами наведеними ми відкрили справи. Так, підозри ще не вручено, але він є фігурантом 11 кримінальних проваджень», — сказав прес-секретар Бюро Максим Білоусенко. Він додав, що фабула, тобто зміст заяв, частково може відрізнятися в залежності від провадження. «Наприклад, заява щодо вчинення злочину найвищими посадовими особами держави, тобто, в заявах про нього (Порошенка — ред.) мова йдеться», — пояснив представник ДБР.

У прес-службі «ЄС» також розповіли, що адвокат Порошенка наголосив «на необхідності відповідальності колишнього поплічника Віктора Януковича Андрія Портнова щодо постійного витоку інформації з Державного бюро розслідувань та щодо завідомо неправдивих повідомлень про злочин». Нагадаємо, 24 липня Петро Порошенко прибув до ДБР, хоча в Бюро не зрозуміли, навіщо. Згодом директор ДБР Роман Труба розповів, що екс-президент просив перенести його допит. У партії Порошенка запевняють, що на 25 липня не заплановано його допиту, проте у ДБР наполягають — 5-ий президент має з’явитися у четвер на допит у справі про продаж заводу «Кузня на Рибальському».


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте