Огляд блогосфери від UAINFO. 26 листопада 2018

26 ноября 2018 г., 21:00:00   1523   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 листопада


Відповіді на основні питання щодо воєнного стану й азовського загострення


Західні країни, країни Балтії, Туреччина, Сполучені Штати, НАТО, ЄС, спецпредставник США Курт Волкер, світові політики, журналісти й експерти. Всі приголомшені. Всі в один голос засуджують ескалацію ситуації та агресію Росії. І тільки українці вже майже добу сперечаються, а чи не зашкодить воєнний стан майбутнім виборам. Ми такі дивні творіння. Лякають нас, лякають, а ми – замість того, щоб вчитися – розводимо уявні теорії змови та заряджаємо одне одного роздумами про геополітичні ігрища світових залаштунків.


30 днів замість 60: Порошенко змінив пропозицію щодо воєнного стану



Президент Петро Порошенко вирішив змінити свій указ про ведення воєнного стану, скоротивши його термін із 60 до 30 днів. Про це він заявив під час відповідного відеозвернення. "Рада національної безпеки й оборони рекомендувала мені сьогодні запровадити воєнний стан на 60 днів. Хочу оголосити своє рішення: пропонуватиму парламентові запровадити воєнний стан на 30 днів", – сказав президент. Таке рішення Порошенко пояснив тим, що не хоче, щоби "воєнний стан жодним днем не накладався на початок передвиборчої кампанії".


Заходові шкодить власна ілюзія щодо РФ і КНР


Досить тішитися ілюзією, ніби Росія та Китай – нормальні держави, із якими можна мати добрі дипломатичні відносини. Їх слід вважати країнами-паріями, так само як Північну Корею або Іран. Хоча, звісно, перші значно більші, багатші та мають кращі зв’язки. Нам потрібні економічні й політичні відносини з ними. Та не варто обманюватися щодо того, з ким маємо справу: ці держави викрадають і вбивають людей – такі в них інструменти державної політики (до речі, те саме стосується й Саудівської Аравії).


Військовий і дипломатичний складники азовського загострення


Випробування на адекватність і єдність


Вважати, що власна влада "організувала" разом із Путіним обстріл власних кораблів або просто спровокувала бідних росіян, і ті змушені були стріляти – це діагноз. Діагноз не просто недовіри до власної влади, діагноз неповаги до власної країни. Зараз, коли в України нарешті з'явився шанс звинуватити Росію у прямому військовому нападі, коли більше немає ніяких "іхтамнєтов", ми продовжуємо дискутувати про те, чому не запровадили воєний стан раніше і як це відіб'ється на виборах. І продовжуємо брехати самим собі.


Чехи замало знають про Україну


Ощадбанк відсудив у Росії 1,3 млрд доларів


Як сказали наші партнери в Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, LLP Alex Gerbi: "Цим рішенням Ощадбанк отримав повне задоволення всіх заявлених вимог до Російської Федерації щодо експропріації банківського бізнесу й активів у Криму в результаті незаконної окупації та анексії частини території в порушення міжнародного права". Ощадбанк є першою компанією, 100% акцій якої належать державі, та першою банківською установою, яка виграла справу проти Російської Федерації щодо збитків, отриманих внаслідок анексії Криму.


FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте