Депутати Верховної Ради масово хворіють на цукровий діабет

20 ноября 2018 г., 23:44:00   1065   0

Депутати Верховної Ради масово хворіють на цукровий діабет

Сьогодні у парламенті лікарі проводили скрінінгове обстеження на підвищений цукор крові в рамках Дня діагностики діабету, який вже учетверте проводиться за ініціативою Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я та Міжнародної діабетичної асоціації України.

Захід був приурочений до Міжнародного дня діабету, який пройшов нещодавно у світі. Результати вражають — у 35% з 350 депутатів, помічників, працівників апарату та секретаріату ВР, яким лікарі провели анонімне тестування на на вміст глюкози в крові та глюкованого гемаглобіну — мали підвищені показники.

Причому у 2,3% випадків — це вперше діагностовані показники підвищеного цукру в крові. Депутати та працівники Верховної ради — теж люди, і вони так само хворіють. Підступна хвороба не жаліє нікого, а цукровий діабет взагалі став загрозою національній безпеці країни — на нього сьогодні хворіють понад 1,5 мільйонів українців, і щоденно лікарі діагностують 50 нових випадків. Тим більше викликає здивування, коли високопосадовці, які на власні шкірі відчули, як це — страждати на діабет — свідомо не виділяють достатньо коштів у бюджеті на потреби хворих в інсулінах та інших препаратах.

Цього року вперше за історію незалежної України батьки дітей, хворих на цукровий діабет, вимушені були купувати інсулін за власні кошти. А все через те, що уряд передбачив на закупівлю препаратів лише 52% від потреби. Під кінець року нам вдалося вибити додаткові кошти, але все одно їх не вистачило — 27% хворих залишилися без допомоги держави.

Комітет з питань охорони здоров’я буде наполягати, щоб у бюджеті на наступний рік потреби хворих на цукровий діабет в інсулінах були покриті на 100%. Я сподіваюся, що сьогоднішній захід у стінах Верховної Ради та його сенсаційні результати стануть гарним уроком для депутатів, і вони, нарешті, згадають, що півтора мільйони їхніх співвітчизників страждають та чекають на їхнє правильне рішення під час голосування за бюджет.

Ольга Богомолець

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
20 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте