ЄБРР покращив прогноз зростання ВВП України

01 ноября 2018 г., 23:23:00   1327   0

ЄБРР покращив прогноз зростання ВВП України

Економіка України продовжує вихід із рецесії, а перспективи її розвитку покращилися завдяки відновленню співпраці з МВФ, заявили в ЄБРР. У банку прогнозують зростання ВВП України на 3,5 відсотка 2018 року.

Про це йдеться у звіті “Регіональні економічні перспективи”, розміщеному на сайті ЄБРР у четвер, 1 листопада.

“Економіка України продовжує вихід із гострої рецесії, а прогноз її розвитку покращився завдяки перспективі відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ)”, – йдеться й заяві ЄБРР. У банку зазначають, що підписання і виконання нової угоди stand-by з МВФ допоможе задовольнити потреби України в зовнішньому фінансуванні в найближчій перспективі та підтримати макроекономічну стабільність під час виборчого циклу 2019 року. 

ЄБРР прогнозує темп економічного зростання України на рівні 3,5 відсотка у 2018 і 3,0 відсотка у 2019 році. Для порівняння, у 2017 році цей показник становив 2,5 відсотка.

У звіті також зазначається, що на 2018-2019 роки припадає погашення значної частини державного боргу України в іноземній валюті, що “створює ризики для цього прогнозу”. У той же час “швидкий темп зростання реальної заробітної плати і грошових переказів стимулював споживання серед населення, а інвестиції в основні фонди продовжували досить швидко зростати протягом перших двох кварталів 2018 року, хоча і повільніше, ніж у той самий період минулого року”, зазначають у ЄБРР.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте