Московський патріархат може зникнути в Україні: нардепи просять визначити їй статус іноземної церкви

22 января 2018 г., 23:57:00   1337   0

Московський патріархат може зникнути в Україні: нардепи просять визначити їй статус іноземної церкви

В Україні почалася війна проти УПЦ Московського патріархаата

Так, минулого тижня група ініціативних нардепів зареєстрували звернення до РНБО, Мін’юсту і Департаменту Мінкульту у справах релігії.

Вони закликали профільні органи «вжити заходів щодо антидержавної діяльності УПЦ МП».

Зокрема, автори звернення звинувачують МП в антидержавній позиції ( «публічно заперечує факт російської агресії, підтримує окупаційні режими в Криму і на Донбасі») і просять змінити назву УПЦ на «Російську православну церкву в Україні», визначивши їй статус іноземної церкви.

Також нардепи вимагають почати процес повернення істинно українським церквам святинь, які були “незаконно присвоєні московською церквою”.

Відзначимо, що ще в кінці минулого року все частіше стали звучати заклики заборонити УПЦ МП в Україні. Так, активіст Спілки ветеранів АТО Марат Сайфулін звинуватив кримську УПЦ у співпраці з козацтвом, а журналіст Айдер Муджабаев і зовсім закликав закрити церкву – «ФСБ Московського патріархату».

Священиків УПЦ МП також регулярно звинувачують у зв’язках з бойовиками на Донбасі, близькості до проросійських організацій. Відзначимо, що крім звинувачень, докази їх вчинків також регулярно надаються.

Нагадаємо, в Запоріжжі дворічний малюк став випадковою жертвою самогубця. 31 грудня на дитину впав чоловік, який вистрибнув з вікна багатоповерхівки. Під час похорону дитини священик УПЦ МП відмовився відспівувати його, оскільки дитину хрестили в Київському патріархаті.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте