Назар Холодницкий: Депутати не надали можливості органам досудового слідства провести слідчі дії

03 июля 2017 г., 21:53:00   1003   0

Назар Холодницкий: Депутати не надали можливості органам досудового слідства провести слідчі дії

Три моменти по сьогоднішньому засіданні Комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України, яке, на жаль, подекуди нагадувало цирк.

Перший. Згідно українського законодавства всі особи є рівними перед законом. Чому народні депутати не надали можливості органам досудового слідства провести належні слідчі дії як це було б із «простими» громадянами і встановити чи є підстави для складання обвинувального акту, чи ні?

Другий. Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України не повинен підміняти собою весь парламент (і взагалі суд) та фактично узурпувати прийняття рішення щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів та встановлення наявності чи відсутності вини депутата.

Третій. САП обов’язково підготує та скерує нове подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності вищевказаного народного депутата Голові Верховної Ради України.

Лише суд і тільки суд може вирішувати питання винуватості, а засідання Комітету не повинно нагадувати квазі-судовий розгляд.

Ми й надалі відстоюватимемо нашу позицію на засіданнях вказаного комітету й щодо інших народних депутатів цього тижня.

ДАЛІ БУДЕ...

Назар Холодницкий

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте