Стало відомо, як хакери атакували Україну

29 июня 2017 г., 23:50:00   1504   0

Стало відомо, як хакери атакували Україну

Під час масштабної хакерської атаки одним із механізмів поширення небезпечного комп’ютерного вірусу була система оновлення програмного забезпечення бухгалтерської звітності та документообігу.

Про це на засідання Національного координаційного центру кібербезпеки заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає прес-служба Ради.

"Поширення цього комп’ютерного вірусу та аналіз злому інформаційних систем дає нам можливість говорити, що це - складова гібридної війни, яку веде проти нас Росія... Перш за все, ця (атака. - Ред.) відбувалася за рахунок системи оновлення програмного забезпечення бухгалтерської звітності та документообігу. Також був задіяний хостинг-майданчик одного з інтернет-провайдерів, до якого вже мала питання СБУ про співпрацю з російськими спецслужбами", - сказав Турчинов.

За його словами, також активно використовувалися системи "сірого інтернету".

Секретар РНБО відчитав посадових осіб держустанов, які не забезпечили інформаційної безпеки.

"Хочу наголосити, що це не просто відсутність дисципліни. Це бездіяльність - злочин, за який посадові особи, які не забезпечили інформаційну безпеку своїх установ, повинні нести, зокрема, і кримінальну відповідальність", - зазначив він.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
01 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте