НБУ: на початок вересня резерви України перевищили 30 мільярдів доларів

04 сентября 2021 г., 14:25:00   1529   0

НБУ: на початок вересня резерви України перевищили 30 мільярдів доларів

На початок вересня цього року міжнародні валютні резерви України перевищили 30 мільярдів доларів, попри погашення 1,3 млрд дол. за єврооблігаціями.

Про це під час виступу на Українському фінансовому форумі сказав заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук, повідомляє УНН.

“З 2015 року у нас продовжується тенденція до зростання резервів. Завдяки отриманню 2,7 млрд дол. від розміщення СПЗ Міжнародним валютним фондом на початок цього місяця резерви вже перевищують 30 мільярдів, навіть після сплати за євробондами”, – повідомив Ніколайчук.

Зі слів заступника голови НБУ, такий рівень резервів уже “можна вважати адекватним за критерієм адекватності МВФ”.

У НБУ зауважують, що підтримувати міжнародні резерви на рівні близько 30 млрд дол. США дозволить подальша співпраця з МВФ та іншими міжнародними партнерами. Наразі ж перегляд програми МВФ для України “у режимі очікування”: 13 лютого тодішній постійний представник Міжнародного валютного фонду Йоста Люнгман заявив, що місія МВФ завершила роботу в Україні, яка тривала з 11 січня. Обговорення він назвав продуктивним, однак вказав, що потрібен більший прогрес.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте