"Справа Семінського": президент Федерації гандболу Мельник вийшов з СІЗО

03 сентября 2021 г., 23:20:00   811   0

"Справа Семінського

12 серпня 2021 року Солом’янський районний суд Києва змінив з безальтернативного тримання під вартою на запобіжний захід, не пов’язаний із позбавленням волі санкцію відносно 49-річного президента Федерації гандболу України Андрія Мельника на прізвисько "Длінний", якого підозрюють у викраденні (ч.3 ст.146 КК України), катуванні (ч.2 ст.127 КК України) та вимаганні (ч.4 ст.189 КК України) 200 млн. дол. в колишнього гендиректора ПрАТ "Нафтогазвидобування", а нині - народного депутата 9 скликання Олега Семінського.

Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру.

Згідно із ними, у зв’язку із звільненням на волю "Длінного" адвокат достойника відмовився від раніше поданої апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді щодо "запобіжника" Мельнику.

Раніше на сторінках Dетектив-Info повідомлялося, що про підозру в кіднепінгу Семінського зразка дев’ятирічної давнини президенту Федерації гандболу України оголосили наприкінці лютого 2021 року.

2 березня Печерський райсуд Києва відправив його під нічний домашній арешт, під час відбування якого функціонер навіть виїздив за кордон для участі в міжнародних змаганнях з національною збірною по гандболу. Втім, вже 24 березня Київський апеляційний суд ухвалив взяти "Длінного" під варту. У СІЗО Мельник провів майже 5 місяців.

Окрім президента Федерації гандболу України причетними до скандальної "саги Семінського" слідство вважає ще чотирьох осіб, серед яких поміщений під домашній арешт депутат Закарпатської облради Степан Деркач та Андрій Шикора ("Каратист"), який протягом певного часу утримувався за гратами, але згодом - вийшов на волю.

Схожа доля спіткала колишнього нардепа та екс-міністра транспорту Миколу Рудьковському, якого Семінський називав замовником свого викрадення. За рішенням суду Рудьковський провів у СІЗО близько двох тижнів, після чого його відпустили.

У подальшому Микола Миколайович, як вважають в Офісі Генпрокурора, порушив умови дозволу на виїзд за кордон, коли його зафільмували під час відвідин Монако, а не лікарень Відня. Після цього Рудьковський повернувся до України, а силовики анонсували звернення до суду з питання зміни запобіжного заходу екс-міністру на тримання під вартою.

Що ж стосується п’ятого підозрюваного в "справі Семінського" - засновника благодійного фонду "Хартс", авторитетного бізнесмена Юрія Єриняка на прізвисько "Молдован", то як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, його епізод наразі виділено в окреме кримінальне провадження. Від середини літа 2021 року профайл "Молдована" наявний у переліку осіб, які переховуються від органів влади на сайті МВС. 

Незважаючи на це, служителі Феміди відмовили в заочному арешті Єриняка з посиланням на "індульгенцію", якою для достойника став лист за підписом очільника Укрбюро Інтерполу Василя Неволі.

Зауважимо, що відповідне рішення на користь Єриняка, так само як і ухвалу про звільнення на волю Мельника, виносили слідчі судді Солом’янського районного суду Києва. З цим палацом правосуддя "Длінного" та "Молдована", що раніше були побратимами та діловими партнерами, але згодом - розсварилися вщент, пов’язує спільна скандальна історія. Йдеться про інцидент, який трапився під час розгляду обвинувачень відносно Єриняка, Мельника і Ко (детально про це - в розслідуванні Dетектив-Info "Юрій Єриняк та голі пістолети") в жовтні 2018 року.

Тоді поважні достойники прибули до Солом’янського суду в супроводі бодігардів та охорони, однак замість участі в засіданні - влаштували сварку, яка зрештою завершилася масовою бійкою та погромом приміщення.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте