Як захистити свій смартфон від шпигунських програм

08 августа 2021 г., 20:04:00   1131   0

Як захистити свій смартфон від шпигунських програм

Гучний скандал після викриття “Проєкту “Пегас” – шпигунського програмного забезпечення, розробленого ізраїльською компанією NSO Group, за допомогою якого стежили за політиками, активістами, журналістами та правозахисниками з понад 20 країн, вкотре підтвердив – слід дбати про цифрову безпеку та захист даних. 

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” (RSF) склала низку рекомендацій для журналістів і не тільки, як захистити свій смартфон від зловмисників та шпигунського обладнання.

Захистіть свій смартфон

Для PIN-коду використовуйте принаймні шестизначні цифри або, що ще краще, унікальний набір літер (відмінний від інших паролів). Використання простого PIN-коду, такого як “0000” , “1234” або дата вашого народження, для самого телефону чи SIM-карти не дає жодної безпеки. Часто оновлюйте системне програмне забезпечення смартфона. Встановіть VPN, але майте на увазі, що він не захищає від певних типів атак. Також завантажте якісне антивірусне програмне забезпечення. Видаліть програми, які не використовуєте. Вимикайте смартфон хоча б раз на день – цього може бути досить, щоб зірвати роботу багатьох програм-шпигунів.

Убезпечте служби обміну повідомленнями та акаунти в соціальних мережах

Увімкніть двофакторну автентифікацію у своїх найважливіших облікових записах (twitter, google, facebook тощо). Вимкніть iMessage та FaceTime (саме вони стали точками входу Pegasus). Уникайте використання Google Home або будь-якого іншого голосового помічника. На iPhone видаліть такі програми Apple, як Apple Music, FaceTime, iMessage та Mail. Зауважте, що перед видаленням ви повинні вимкнути iMessage.

Під час використання смартфона дотримуйтесь таких дій

За можливості використовуйте VPN під час перегляду інтернету. Ніколи не натискайте посилання у повідомленні з невідомого номера. Не використовуйте wi-fi у ненадійних місцях або лише після попередньої активації VPN. Встановлюйте лише програми з App Store (на iPhone) або Google Play (на телефоні Android). Блокуйте сповіщення та запити дозволу на доступ до адресної книги. Не дозволяйте смартфону зберігати паролі. Використовуйте безпечний менеджер паролів, наприклад LastPass. Використовуйте Signal для спілкування зі своїми джерелами. Для журналістів, які мають справу з дуже чутливою інформацією, може бути гарною ідеєю скористатися телефоном, не підключеним до інтернету – старим мобільним телефоном або смартфоном без доступу до даних.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте