Суд повторно повернув обвинувальний акт щодо учасника "банди" під орудою очільниці УПД Київської області, яка продавала "адмінки" п’яних водіїв

04 августа 2021 г., 00:27:00   1412   0

Суд повторно повернув обвинувальний акт щодо учасника "банди

Вишгородський районний суд Київської області вдруге повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо інспектора ювенальної юстиції Вишгородського ВП ГУНП в Київській області Романа Глушенка, якому закидають несанкціоновані дії з інформацією в автоматизованих системах (ч.3 ст.362 КК УКраїни). Відповідне рішення наприкінці червня 2021 року ухвалив служитель Феміди Гліб Чірков.

З його тексту випливає, що відповідних висновків суддя дійшов, виявивши суттєві юридичні недоліки та невідповідність обвинувального акту вимогам ст. 291 КПК України, а також практиці ЄСПЛ. Йдеться про неконкретність фактичних обставин щодо кримінальних звитяг Глушенка, відсутність відомостей щодо мотиву та мети вчинення ним кримінального правопорушення, невикладення об’єктивно/суб’єктивної сторони події злочину тощо.

"Підсумовуючи вищевикладене, суд вважає що обвинувачення з таким змістом є вкрай неконкретним і невизначеним, суть якого є незрозумілою, що перешкоджає стороні захисту реалізувати своє право на захист", - резюмував суддя Чірка рішення про повернення обвинувального акта прокурору.

Його ухвала багато в чому повторює аналогічний вердикт відносно лейтенанта Глушенка, що навесні 2020 року ухвалила інший служитель Вишгородського палацу правосуддя - Марина Баличева. Як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, тоді "ваша честь" винесла рішення про повернення обвинувального акту щодо інспектора поліції. У листопаді минулого року цю ухвалу скасував Київський апеляційний суд, однак друга спроба прокуратури домогтися призначення історії Романа Валентиновича до розгляду по суті не мала успіху.

Зауважимо, що така само доля в частині повернення обвинувального акту навесні поточного року спіткала ймовірного спільника Романа Глушенка по так званій банді "перевертнів у погонах", яка за гроші "допомагала" водіям уникати покарання за скоєні адміністративні порушення, пов’язані з керуванням транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння (ст.130 КУпАП).

Йдеться про колишнього інспектора сектору превенції Вишгородського ВП Артема Бобко, справу відносно якого марно намагалися "запхати" силовики до того таки Вишгородського райсуду Київщини. У квітні 2021 року вищезгаданий суддя Чірка ухвалив повернути обвинувальний акт й у цьому провадженні також.

Нагадаємо, що про виявлення "паршивих вівець" у лавах оновленої поліції в листопаді 2019 року звітували в Департаменті внутрішньої безпеки НПУ. Тут оперували відомостями про 97 задокументованих фактів внесення учасниками банди "перевертнів" недостовірних відомостей про закриття адмінсправ щодо водіїв-порушників. Також зазначали про чотири десятки випадків отримання членами "поліцейського ОЗУ" грошей за "надані послуги".

Протиправна схема працювала наступним чином: задля отримання додаткового заробітку від "зацікавлених" у непритягненні до відповідальності порушників, "копи" затягували або зривали строки розгляду їх справ, направляли завідомо підроблені постанови суду про закриття відповідних проваджень та "вручну" знімали їх з обліку в Інформаційному порталі НПУ. Додатково полісмени "знімали кеш" на видачі та поверненні водійських посвідчень особам, які не мали на це законних підстав.

Організатором створеної кримінальної пираміди слідчі вбачали начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Київській області Майю Бреславську, яка нібито долучила до злочинної схеми 9 правоохоронців.

Йшлося про інспектора відділу організації діяльності груп реагування УПД ГУНП у Київській області Людмилу Михайленко, головного спеціаліста відділу адміністрування інформаційних систем, методичного та інформаційно-технічнго забезпечення УІАП ГУНП у Київській області Ярославу Балаєву, начальника відділу планування управління превентивної діяльності ГУНП у Київській області Богдана Мосейчука, старшого ДОП сектору превенції Вишгородського ВП ГУНП у Київській області Володимира Бенедищука, інспекторів Управління превентивнї діяльності ГУНП у Київській області Олександра Остренка, Світлану Шпотю, Андрій Доника, Артема Бобко та Романа Глушенка.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте