Вадима Івченка виганяють з “Батьківщини”?

30 июля 2021 г., 15:58:00   1031   0

Вадима Івченка виганяють з “Батьківщини”?

Ще пів року тому Івченку пророкували крісло міністра аграрної політики, а вже сьогодні хочуть вигнати із лав “Батьківщини”. Хто ж такий Вадим Івченко насправді і чому відомий своїми махінаціями нардеп раптом пав у немилість - далі у матеріалі.

У народі прізвище Івченко і слово “рейдерство” вважаються синонімами, тому не дарма ще в минулому році Вадиму Євгеновичу так кортіло очолити профільне земельне міністерство, адже у чому-чому, а у “земельних схемах” він ас.

Хто такий Вадим Івченко?

Коротко нагадаємо про нього. Вадим Івченко народився у місті Уссурійськ в сім’ї офіцера КДБ Євгена Івченка.

Свою кар’єру Вадим Євгенович розпочав в Українському союзі промисловців і підприємців, працював з головою УСПП Анатолієм Кінахом. Завдяки зв’язкам із Кінахом він близько познайомився з сім’єю Януковича. Зокрема плідно працював по вивозу лісу-кругляку під пильним оком Саші "Стоматолога".

Вадим Івченко народний депутат ВРУ двох скликань (VIII, IX) від «Батьківщини», заступник Голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. Згідно з декларацією Івченко великий землевласник і успішний бізнесмен з шістьма компаніями, особистою гідроелектростанцією і 3 млн грн доходів.

Земельні “схеми” народного депутата Вадима Івченка Земля для Івченка - це особлива пристрасть і головна годівниця. За ним тягнеться шлейф чисельних земельних (і не тільки) скандалів - перед тим, як потрапити до “Батьківщини” він відхопив 7 000 га земель у Білоцерківської національної аграрної академії у Білоцерківському районі, а також на додачу прихопив спиртозавод на Сквирщині. Подейкують, Івченко не цурається рейдерської класики: тітушок та так званих маски-шоу. Кажуть, що “хлопці у масках”, які побували у ректора БНАУ Анатолія Даниленка - це справа рук Івченка для того, аби захопити ще 3 000 га землі у академії. Схоже, перших 7 тисяч гектар йому було мало і пан Івченко тяжіє до кругленьких цифр, до речі, це не єдиний заклад, який постраждав від ненажерливих земельних апетитів Івченка.

Минулого року спалахнув подібний скандал - у ДП "Дослідне господарство "Озерна" Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН у селі Озерна, того самого Білоцерківського району, теж вкрали землю. Правоохоронці натрапили на слід Івченка у цьому злочині - одразу 4 підконтрольні йому компанії фігурують у кримінальній справі (№12020110030000132), яку розслідує Білоцерківський відділ ГУНП в Київській області за статтею 197 Кримінального Кодексу - незаконне захоплення земель.

Щобільше, також минулого року Івченко засвітився ще в одному земельному свавіллі - депутат Фурсівської ОТГ Геннадій Прищепчук на своїй сторінці у Facebook оприлюднив звернення до лідерки партії Батьківщина Юлії Тимошенко. У цьому зверненні депутат звинуватив Івченка та його кума Дениса Гуненкова у незаконному продажі 100 гектарів за “мутною” схемою арабській компанії "Енерджі Груп". Тобто ви розумієте про що йде мова - виходить, що член єдиної парламентської фракції, яка виступає категорично проти продажу іноземцям, саме цим і займається. Не важко здогадатися, що лідеру “Батьківщини” це дуже не до вподоби, адже все це серйозно плямує репутацію партії і перетворює на лицемірство та популізм всі її “земельні” зусилля.

Автор: Ольга Романова

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте