Де в Україні зафіксовано найвищий показник рівня бідності: відповідь соціолога

19 июля 2021 г., 20:20:00   860   0

Де в Україні зафіксовано найвищий показник рівня бідності: відповідь соціолога

Ситуація з рівнем бідності в Україні була кризовою після введення весняного локдауну у 2020 році. Найвищий показник спостерігався у великих містах.

Про це повідомила в інтерв’ю для РБК-Україна директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Птухи НАН України Елла Лібанова.

“З бідністю катастрофа була в II кварталі минулого року. Перший, весняний, локдаун був найжорсткішим: ні у кого не було запасів, ніхто не розумів, як пристосуватися до цього. У III кварталі бідність стала знижуватися”, – зазначила соціолог.

За її словами, найбільше постраждав малий і мікробізнес та “підтримку їм практично не надали”.

“Мікробізнес і малий бізнес у Києві піднявся вже. Як тільки закінчився перший карантин, відкрилися підприємства сфери обслуговування, і ситуація стала виправлятися досить швидко. А наступні заходи (восени, взимку) вже відбилися набагато менше. Втім, остаточні висновки зробимо тільки тоді, коли буде доступна інформаці”, – уточнила Елла Лібанова.

Вона підкреслила, що найсильніше зростання бідності було зафіксовано у великих містах України.

“У великих містах карантин краще дотримувався. У малих містах написано “карантин” – ну, і написано. А в Києві, Одесі, Харкові все-таки стежили за його дотриманням”, – додала соціолог.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте