Залежить від політичних амбіцій РФ: в українській делегації у ТКГ висловилися про обмін утримуваними

09 июля 2021 г., 21:51:00   1063   0

Залежить від політичних амбіцій РФ: в українській делегації у ТКГ висловилися про обмін утримуваними

На сьогодні домовленостей щодо обміну полонених з окупованих територій ОРДЛО немає. Він залежить від багатьох факторів у тому числі, чи Росія вгамує свої політичні амбіції.

Про це під час ефіру одного з телеканалів розповіла член української делегації в Тристоронньої контактній групі щодо Донбасу, учасниця гуманітарної підгрупи Тетяна Іванова, передає УНН.

“Якщо про обмін будуть домовленості – ви почуєте про це рішення. Наразі таких рішень немає, обговорювати немає сенсу. Це може залежати від багатьох факторів. Один з них – це якщо політичні амбіції Росії будуть вгамовані. Зараз гуманітарні питання залежать від політичних питань. Якщо там буде прорив, то його можна чекати і у нас”, – зазначила Іванова.

Представник делегації у ТКГ також зазначила, що досі існує проблема з доступом на непідконтрольну територію для гуманітарних місій. Зокрема, вона наголосила, що до місць незаконних утримувань українських громадян не допускаються представники ОБСЄ, Червоний Хрест та будь-які інші міжнародні організації.

“Українська делегація вимагає обміняти тих людей, які є незаконно утримуваними. В списках будуть подаватися абсолютно всі, які будуть знаходитись на непідконтрольній території, бо так вимагають Мінські угоди”, – додала Іванова.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте