Видвореного з України чеченця з санкційного списку намагалися вбити у Туреччині. "Тренер з боксу" застрелив кілера

06 июля 2021 г., 15:24:00   870   0

Видвореного з України чеченця з санкційного списку намагалися вбити у Туреччині. "Тренер з боксу

1 травня 2021 року на території Туреччині було скоєно замах на життя 42-річного громадянина Російської Федерації Валіда Айдамірова, під час якого счинилася стрілянина та загинув підісланий до цього чеченця кілер.

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info, що надало в розпорядження редакції відповідне відео інциденту.

З цього запису випливає, що близько 16 години того дня на Айдамірова, який переходив вулицю, вискочив чоловік зі зброєю. Кілер встиг здійснити кілька пострілів, однак нарвався на миттєву реакцію та відсіч з боку жертви.

(Валід Айдаміров)

Зокрема, Валід вихопив з-за поясу пістолет, з якого відкрив зустрічний вогонь. Дуель чоловіків тривала лічені секунди, після чого нападник залишився лежати на асфальті, а Айдаміров - зник за рогом.

За інформацією співрозмовника Dетектив-Info, невдовзі чеченський достойник самотужки звернувся до однієї з місцевих лікарень, де в нього було діагностовано тілесні ушкодження від щонайменше трьох дотичних вогнепальних поранень. Після надання йому першої допомоги, Валід Айдаміров покинув медичний заклад, після чого - зник з радарів турецьких правоохоронців.

З архівних публікацій ЗМІ випливає, що раніше Айдаміров мав стосунок до правоохоронних органів РФ та обіймав посаду заступника начальника оперативно-розшукової частини кримінальної міліції при МВС Чеченської Республіки. 10 років тому Валіда та ще чотирьох його колег "за відвагу та самовідданість, виявлені під час виконання службового обов’язку в Північно-Кавказькому регіоні" указом російського президента Володимира Путіна було нагороджено орденами "Мужності".

У червні 2020 року Айдаміров та його співвітчизник - 41-річний Рустам Чичаєв (стосовно якого вітчизняні журналісти Громадського ТБ припускали, що він є представником Спеціального загону швидкого реагування (СОБР) "Терек", підконтрольного віце-прем’єру Чечні з силового блоку Абузейду Висмурадову на прізвисько "Патріот") прибули до України, де опинилися в епіцентрі кримінального скандалу.

(Рустам Чичаєв (праворуч) та Абузейд Висмурадов, джерело фото: Громадське/hromadske.ua) 

(Рустам Чичаєв (ліворуч) та Валід Айдаміров під час візиту до України влітку 2020 року, джерело фото: Громадське/hromadske.ua)

7 липня вітчизняні правоохоронці оприлюднили повідомлення про затримання цієї парочки громадян РФ, яким закидали приналежність до збройних формувань та роботу на російські спецслужби на території різних держав. Українські силовики припускали - Чичаєв та Айдаміров буцімто приїхали до Києва, аби готувати тут серію тяжких злочинів.

 

З оприлюднених адвокатом Віктором Смалієм документів випливає - Валіда Айдамірова та Рустама Чичаєва допитували та перевіряли на вирогідну причетність до справи про зухвале викрадення в Києві акціонера "Севастопольського судно-ремонтного заводу "Південний" Сергія Ткаченка (з переліком затриманих у цьому провадженні можна ознайомитися на сторінках Dетектив-Info). Втім, дотичність чеченців до злочину щодо кримського бізнесмена зрештою так і не було встановлено.

Самі волелюбні сини Кавказу відрекомендувалися тоді в якості "тренерів з боксу". Аналогічну підставу задля прибуття Чичаєва та Айдамірова до України в коментарях ЗМІ влітку минулого року називав їх захисник.

(Джерело фото: Громадське/hromadske.ua)

Відомо, що офіційні запрошення достойникам виписав президент Київської Федерації боксу Кирило Шевченко. Самі горці на допиті стверджували - під час "українського вояжу" вони контактували з "другом Михайлом". Цим приятелем чеченців виявився дотичний до керівництва/спонсорів столичної Федерації боксу Михайло Майман на прізвисько "Моня".

Останній у розмовах з медійниками підтвердив - він дійсно супроводжував чеченців, яких знає виключно як спортсменів. "Люди (Валід Айдаміров та Рустам Чичаєв - Ред.) не працюють у правоохоронних органах. Живуть у Туреччині, тренуються кожного дня. Я знаю цих людей. Я вам кажу, що ці люди ніколи не служили в органах", - божився Майман.

Зауважимо, що відповідні аргументи не переконали вітчизняних можновладців. 8 липня 2020 року "тренерів з боксу", яким закидалося прибуття до нашої держави "з метою налагодження контактів з суспільно-небезпечними злочинними угрупуваннями та для того, щоб, виготовляючи підроблені документи, займатися легалізацією їх законного перебування на території України для організації та виконання замовних кримінальних правопорушень корисно-насильницької спрямованості із застосуванням зброї, а саме: розбійних нападів, вимагань та виконання замовних вбивств", було примусово повернуто до країни походження із забороною в’їзду на територію України до липня 2023 року.

(Джерело фото: Громадське/hromadske.ua)

Окрім цього, Айдаміров під №633 потрапив до переліку кримінальних авторитетів та "злодіїв в законі", відносно яких у травні 2021 року застосовано безстрокові санкції РНБО.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
01 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте