"Нас блокують поліцейські, поки чужий комбайн краде пшеницю": на Херсонщині фермерський скандал

03 июля 2021 г., 12:16:00   1620   0

"Нас блокують поліцейські, поки чужий комбайн краде пшеницю

На полях Херсонщини у фермерів крадуть урожай пшениці під прикриттям поліції.

Сообщает портал АНТИКОР со ссылкой на СМИ.

Підприємці, які багато років обробляють людські паї і восени вкотре засіяли своє поле пшеницею, стали жертвами підлої схеми. На одній й ті самі наділи було підписано новий договір, і тепер на землю два претенденти. Поки підприємці намагаються відстояти правду в судах, їхній врожай збирають чужі комбайни. Поліцейські їх захищають.

Фермер Станіслав Верменич взяв в оренду ці землі ще 5 років тому. Місцеві селяни уклали з ним договори, і сільгосппідприємство запрацювало. Там усюди були солончаки - земля була пусткою, вкритою бур’яном. Тому перш ніж засіяти поле - перші два роки територію вичищали. Нині ж селян підкупили обіцянками більш високої платні. З людьми ще взимку почали укладати нові договіри на одні й ті самі наділи. І це не дивлячись на те, що поля вже були в оренді і засіяні.

Одним із відповідальних за реалізацію підступної схеми фермери називають старосту селища Стрілкового Юрія Пуделка. Начебто він дав доручення тодішній землевпорядниці Тетяні Афанасьєвій зібрати селян, аби вони терміново перепідписували договори. А ще одне прізвище веде у значно вищі кабінети. Власником ТОВ, яке захотіло господарювати на тій самій землі, є Сергій Касьянов - колишній губернатор Дніпропетровської області, екснардеп та латифундист. Нову фірму зареєстрували торік - буквально перед скандалом.

Фермери, урожай яких зникає просто на очах, звернулись зі скаргою до Міністерства юстиції, аби там скасували нові договори оренди на вже орендовані ними паї.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте