З такою зухвалою заявою виступила представниця дипвідомства Марія Захарова. Вона наголосила, що слова посла Німеччини в України Анки Фельдгузен "підкреслюють різницю політичного світогляду Росії від ідеології Альянсу".

Росія каже, що НАТО "довело Україну"

У Москві стверджують, що НАТО своїми діями довело Україну "до повної втрати суверенітету та зіткнули українців один з одним".

Які ж натовці нечистоплотні. Власними руками, використовуючи таких же послів і міністрів закордонних справ, стимулювали на Україні майдани, довели країну до повної втрати суверенітету і стану напіврозпаду, знекровили держуправління, стравили українців один проти одного і проти власної історії, – написала Захарова у своєму телеграм-каналі.

Ба більше, Захарова посміла заявити, що начебто 27 червня українські війська обстріляли Горлівку і поранили цивільну мешканку. А це не помітили Берлін та Париж. Представниця МЗС стверджує, що, мовляв, Москва у свою політику заклала "принциповий вибір на користь миру та його підтримки".

Що відомо про висловлювання посла Німеччини:

Анка Фельдгузен зазначила, що наша країна має багато впливових партнерів, які підтримують українські амбіції приєднатися до Альянсу.

Наразі країни НАТО бояться бути у прямій війні з Росією. Адже Альянс завжди мав проблеми з країнами, де є війна.

Попри це організація щодня співпрацює з українською стороною.