Новий управитель житлових комплексів «Аркади» виявив схему, як екс-нардеп Коваль виводить гроші інвесторів

17 июня 2021 г., 18:29:00   748   0

Новий управитель житлових комплексів «Аркади» виявив схему, як екс-нардеп Коваль виводить гроші інвесторів

Новий Управитель Фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика» виявив схеми виведення коштів з цих фондів, зокрема організовану у змові колишнім народним депутатом В’ячеславом Ковалем та керівництвом банку.

Про це повідомляється на сторінці Facebook «Всі недобудови Банк Аркада».

15 червня відбулося чергове засіданні Дирекції з добудови та Міжвідомчої робочої групи при Кабміні. На засідання Дирекції був запрошений засновник Фінансової компанії «Гарант Капітал» Олексій Прокопенко. Він надав звіт щодо стану прийняття до управління ФФБ та перших результатів роботи з реєстрами ФФБ.

Управитель озвучив попередній результат перевірки Фондів фінансування будівництва ЖК «Еврика» та «Патріотика». Зокрема, було встановлено, що колишній народний депутат В’ячеслав Коваль за попередньою змовою з менеджментом банку «Аркада» уклав одночасно велику кількість договорів з участі в ФФБ, що полягало у купівлі об’єктів будівництва житлової нерухомості за ціною з великою сумою знижки за програмою, введеною спеціально під цю особу на короткий період.

При цьому, зазначається в повідомленні, повний розрахунок Коваль не здійснював. Через деякий час внаслідок «умисного невиконання умов договору» і не оплати суми за договором, банк «Аркада» в односторонньому порядку розривав укладені з ним договори, відкріпляв його від об’єкту інвестування в обліковій системі Фондів фінансування будівництва, внаслідок чого в управителя з’являлось зобов’язання повернути Ковалю кошти за проінвестовані метри квадратні, але вже без акційних умов за актуальною ціною.

«Таким чином, за даною схемою передбачалося виведення коштів з ФФБ», – вказується у повідомленні.

З відкритої інформації на порталі Судової влади України стало відомо, що Коваль у період з 17 по 27 травня 2021 року подав 33 судових позови до Печерського районного суду міста Києва, за якими намагається стягнути з вказаних ФФБ близько 43 млн грн. При цьому зазначається, що початково він вніс лише 15 млн грн, але, як зауважується, це теж наразі не є невстановленим фактом.

«Таким чином, Коваль Вячеслав Станіславович незаконним шляхом намагається заволодіти коштами наших ФФБ в сумі близько 28,5 млн грн», – вказується у повідомленні.

Управитель за даним фактом подав заяву про можливе вчинення кримінальних правопорушень.

Також Управитель буде звертатись до правоохоронних органів щодо виявлених фактів придбання будівельних матеріалів/робіт, робіт з проектування та ін., які не підтверджуються жодними документами. Можливий розмір цих витрат вимірюється мільярдами гривень.

Нагадаємо, В’ячеслав Коваль був власником 50% корпоративних прав ТОВ «Контактбудсервіс» – це компанія, яка за рішенням Київради 2005 року отримала в оренду на 15 років ділянку площею 176 га для забудови у житловому масиві Осокорки-Центральні. За даними відкритих джерел, Коваль продав свою частку у цій компанії навесні 2018 року, тобто якраз перед початком скандального будівництва ЖК «Патріотика на Озерах», пов’язаному із керівництвом банку «Аркада» ТОВ «Будеволюція».

Як відомо, наприкінці 2020 року замість банку «Аркада» управителем ФФБ «Еврики» і «Патріотики» стало ТОВ «ФК «Гарант Капітал», що пов’язане із нардепом від ОПЗЖ Вадимом Столаром. У самого банку «Аркада» було відкликано банківську ліцензію та розпочато процедуру ліквідації.

Водночас колишній Голова правління і акціонер «Аркади» Костянтин Паливода і ще вісім осіб отримали підозри у завданні банку майнової шкоди на 72 млн грн. У квітні цього року розслідування у цій справі завершено.

Разом із Паливодою акціонером «Аркади» раніше був екс-нардеп Володимир Поляченко (помер у 2012 р), що входив до фракції «Нашої України – Народної Самооборони» разом із В’ячеславом Ковалем. Паливода був помічником Поляченка на громадських засадах.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте