Огляд блогосфери від UAINFO. 16 червня 2021

16 июня 2021 г., 21:00:00   1044   0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  16 червня.


Не пропозиція, а останній шанс для Москви: якими будуть результати зустрічі в Женеві


https://uainfo.org/blognews/1623849147-ne-propozitsiya-a-ostanniy-shans-dlya-moskvi-yakimi-budut.html


Цей час прийшов. Вже сьогодні у Швейцарії відбувається одна з найбільш очікуваних зустрічей року – саміт між Байденом і Путіним. На фоні цих перемовин у тінь відійшли всі інші питання. Навіть безпрецедентний “парад самітів” трансатлантичного світу (від американсько-британського до саміту НАТО, від саміту США-ЄС до зустрічі з Ердоганом) виявився не таким яскравим як очікування від зустрічі у Женеві.


Про це пише голова ГО "Центр нових рішень", Надзвичайний та Повноважний Посол, дипломатичний радник Президента України (2015?2019) Костянтин Єлісєєв, інформує UAINFO.org.

Цілком очевидно, що західний світ не просто консолідується. Він відновлює свою колишню єдність і солідарність для твердої боротьби за демократичні цінності та ідеали проти тих, хто в останні роки насмілився їх підривати. Нарешті на колективному Заході з’явився лідер, здатний взяти на себе відповідальність за цю боротьбу. Тоді як Путін отримує достойного супротивника, якого бракувало в останні роки по інший бік барикад.

До викладеного багатьма, додамо кілька акцентів, які, як виглядає, будуть визначальними для розуміння женевської “розмови між дорослими”:

Зустріч у Женеві має виразний “особистісний підтекст”. При чому для обох політиків. Байден і Путін знайомі більше 20 років, і нагод для зустрічей в них не бракувало. На відміну від підходів Зеленського, який шукає мир в очах Путіна, Байден давно зробив висновок: Путін не має душі і довіри не заслуговує. На змістовні відповіді і справжню вдумливу розмову американський лідер навряд чи розразовує, знаючи, що російський очильник йому перемогу не подарує. Путін банально прагне перемоги для себе, і спокуса перемоги над Байденом, тим більше як лідером Західного світу, лише збільшує його азарт. Путін готується до гри в довгу, за високими ставками, і саме з Байденом.


Зеленський не відповів на запитання, чи вважає Путіна вбивцею



Президент України Володимир Зеленський не відповів на запитання, чи вважає президента Російської Федерації Володимира Путіна вбивцею.


Про це він заявив у спільному інтерв’ю журналістам Agence France-Presse, Reuters та Associated Press, повний текст якого розміщений на сайті глави Української держави. Розмова відбулася 14 червня, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.


У відповідь на запитання, чи вважає він Путіна вбивцею, Зеленський сказав: "Мені якось ставили це питання. Я сказав, що воно дуже некоректне. Тому що є питання, від відповідей на які можуть загинути люди, може початися ескалація. Ви можете зараз позбавити (нас - УНІАН) бодай якогось невеликого шансу на врегулювання ситуації". 


Тому глава держави переконаний, що не можна ставити таких запитань і не можна на них відповідати, навіть коли дуже хочеться.


"Час виконувати обіцянки": США і ЄС розкритикували реформу судів і конкурси на керівництво САП та НАБУ



Західні партнери розкритикували українську владу за недостатні заходи для боротьби з корупцією і реалізації судової реформи.


Як заявляють у посольстві США, на сьогодні олігархи та інші інтересанти намагаються знищити інститути, закони та інші досягнення, які послаблюють їх політичний та економічний вплив в Україні, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.


"Одна з найважливіших передумов успіху цих реформ — незалежні експерти, призначені міжнародними партнерами України, у комісіях, які обирають і перевіряють чиновників судової системи і антикорупційних органів. Оскільки ці комісії будуть гарантувати, що на посаді майбутніх суддів, голови САП і директора НАБУ — тобто тих, хто буде притягати до відповідальності корупціонерів, — будуть обрані кандидати з високим професіоналізмом і компетентністю", — йдеться у заяві. 


Американські дипломати наголосили, що кандидати на зазначені посади повинні володіти значним закордонним досвідом, а також не мати будь-яких упереджень, конфлікту інтересів або прихованих планів.


Уряд затвердив порядок перевірки покупців землі нотаріусами



Кабінет міністрів затвердив Порядок здійснення перевірки відповідності набувача або власника земельної ділянки сільськогосподарського призначення вимогам закону. Перевірку будуть здійснювати нотаріуси.


Постанова ухвалена під час засідання уряду 16 червня, яке транслювалося в Youtube, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.


Як зазначив під час засідання прем'єр-міністр Денис Шмигаль, до запуску ринку землі залишилося два тижні.


"Землі зможуть купувати лише українці як фізичні особи і в розмірі не більше 100 гектарів. Всі оплати лише в безготівковій формі. Буде проводитися фінансовий моніторинг. Крім того, сьогодні за подання Міністерства юстиції уряд затвердить чіткий порядок перевірки щодо покупця землі", - сказав він.


В ОРДЛО паника и тревожное состояние: есть потери



В ОРЛО — полный алярм, паника и тревожное состояние в соцсетях. Еще бы, "укроДРГ" опять "проникла" на "тщательно охраняемую" "территорию свободной народной республики" и "призвала" в Преисподнюю огромное количество "сотрудников народной милиции", пишет Олена Степова для ИС, информирует UAINFO.org.


По этому поводу пасечник нахмурил лоб и прервал отдых в ресторанах и борделях Москвы. Ну, как прервал. Сел покурить.


В соцсетях — полный караул, свечечки-гифки "не забудем-не простим". Хотя, нет, есть редкие проблески здравых мыслей.


Например, вопросы, как укрДРГ в полной боевой, с флагами и визитками Правого сектора, могло пройти через линию разграничения, гектары минных полей, боевые дозоры этой самой "народной милиции", и всего-всего "героическо-республиканского", включая российские подразделения.


Люди пишут довольно уже вразумительное и осознанное "как".


Мол, как "укры" могли попасть на территорию, пройдя минные поля, если даже сами опочленцы не знают, где у них что заминировано. И если укрДРГ смогли спокойно проехать и укокошить славных опочленцов, то, какой смысл во фронте, линии разграничения, КПП, если по "республике" кто хочет, тот БТРы и выгуливает? И какой это уровень подготовки "народных милиционеров", если укрДРГ одним выстрелом сразу пять опочленцов призвала в мир Ленина и Сталина? Почему не отбивались, как Павлик Морозов, ой, не то, Павлик Матросов?-да какая разница- почему нет героизма? Нет, мы конечно, не забудем, не простим, но терзают смутные сомнения, не те ли это пятеро, что на машине бухие перевернулись?


У Києві пенсіонерка просила у перехожих милостиню, а наприкінці "робочого дня" поїхала додому на таксі. ВІДЕО



Під супермаркетом на столичному Броварському проспекті помітили пенсіонерку, яка просила у перехожих грошей на їжу, але в кінці дня поїхала зі свого місця на таксі.


Очевидець записав жінку на відео, коли вона грузила в машину сумки. Кадри опубліковані в Facebook-спільноті "Київ Оперативний", інформує UAINFO.org.


"Йду в магазин і бачу, стоїть бабуся з возом і кульками, просить грошей. Далі бачу, як за нею приїжджає таксі. Почав знімати відео. Касир з Новуса сказав, що вона "постійний клієнт" і просить оплатити покупки. Зі слів касира - 900 гривень на день на покупках вона має, а то якщо пощастить і більше. Плюс те, що небайдужі люди дають", - розповів автор відео.


На кадрах можна бачити, що чоловік намагається присоромити пенсіонерку. Але та, нітрохи не зніяковівши, у відповідь дорікнула чоловіку через його "жадібність".


Нітрати зашкалюють: чи безпечно купувати сезонні овочі в Києві



У Києві, як і в усій країні високий сезон перших овочів і фруктів. Усі вже поспішають купити полуницю, черешні, вишні, а господині ще й хочуть приготувати молоду картоплю. Однак не завжди перші ласощі сезону безпечні для людини, адже в них можуть у підвищеній кількості міститися нітрати, які несуть загрозу нашому здоров'ю.



Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
18 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте