Харківський авторитет, якого намагалися вбити біля "Восторгу", вимагає мільйон гривень за моральну шкоду

15 июня 2021 г., 23:46:00   1348   0

Харківський авторитет, якого намагалися вбити біля "Восторгу

42-річний уродженець Лозівського району Харківської області Георгій Ісаков, який відомий в статусі так званого кримінального авторитета на прізвисько "Жора"/"Боксер", домагається відшкодування моральної шкоди від представників поліції та прокуратури регіону.

Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру.

З них випливає, що навесні 2021 року представник Ісакова звернулася із позовною заявою до Київського райсуду Харкова. Спричинені йому душевні муки незаконними діями органу, що здійснює досудове розслідування та прокуратури, достойник оцінив у еквівалент 1 млн. грн.

Служитель Феміди Михайло Лях відкрив провадження в справі. Підготовче засідання у резонансній історії заплановано на 17 червня 2021 року.

Адвокат Ольга Корнева, яка представляє інтереси "Боксера" у провадженні, підтвердила факт подання відповідного позову. За її словами, позов про відшкодування моральної шкоди Ісакову пов’язаний з історією спроби притягнення його до відповідальності, що бере свій початок 9 травня 2016 року.

Тоді було оприлюднено відомості про заворушення в центрі Харкова, що відбулися на День перемоги за участі правоохоронців та молодиків спортивної статури.

Приводом для штовханини та з’ясування стосунків на підвищених тонах, під час якого один з патрульних отримав ушкодження голови та пролунало кілька пострілів, вважається інцидент навколо автомобіля марки Volkswagen Touareg, що протягом кількох годин тривав навпроти будинку №3 по вулиці Ярослава Мудрого (раніше - Петровського).

За кермом відповідної машини (що належить матері іншого відомого на Харківщині достойника Владислава Безрука на прізвисько "Мамонт") перебував Георгій Ісаков, а сам транспортний засіб тоді буцімто вирішили оглянути співробітники батальйону "Харків", бо отримали від громадян на лінію 102 сигнал про "підозрілу автівку".

Мовляв, під час перевірки документів водія, силовики побачили в машині пістолет системи Vzor, після чого счинився конфлікт, в процесі якого кожна зі сторін викликала "підкріплення".

Проміжним фіналом скандальної саги стало оголошення "Жорі" про підозру в незаконному обігу зброї та боєприпасів (ч.1 ст.263 КК України). Наприкінці грудня 2018 року достойника було визнано невинуватим та виправдано від звинувачень, після чого виправдувальний вирок встояв у апеляційній інстанції та вступив у законну силу.

Зауважимо, що в історії з буцімто виявленим у Ісакова пістолетом зразка травня 2016 року в подальшому трапилося дежа-вю. 18 травня 2018 року харківські правоохоронці на вулиці Отакара Яроша зупинили автівку марки Toyota, за кермом якої пересувався авторитет та вилучили пістолет марки ТТ, що начебто носив "Боксер" за ременем штанів. Чоловіка відправили під нічний домашній арешт, відомості про скерування його другої "зброярської справи" з обвинувальним актом до суду відсутні у відкритій частині судового реєстру.

Нагадаємо, що широкому загалу прізвище Ісакова стало відомим внаслідок гучного (вже другого за останні роки) замаху на його життя, що відбувся наприкінці жовтня 2019 року. З нюансами та героями відповідної кримінально-детективної саги можна ознайомитися в розслідуванні Dетектив-Info "Криваве полювання в Харкові".

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте