Україна може опинитись в облозі, – екс-посол України в США

05 июня 2021 г., 21:30:00   975   0

Україна може опинитись в облозі, – екс-посол України в США

Надзвичайний та Повноважний посол України в США (2015-2019 рр.) Валерій Чалий впевнений, що в Кремлі розробляють план з розташуванням російської військової бази на території Білорусі для атаки України по трьох напрямках.

Таку думку він висловив в ефірі програми “Студія Захід з Антіном Борковським” на Еспресо.TV.

“На території Білорусі вже давно є спільні з Росією системи протиповітряної оборони. Вся Білорусь вже давно нашпигована представниками російських спецслужб. Зараз розпочався вже інший етап підготовки. Росія готує план швидкого перекидання своїх військ на територію Білорусі. Я впенений, що зараз вже ведуться переговори про розташування російської військової бази на території Білорусі.” – розповів Чалий.

Чалий вважає, що більш за все розмови ведуться за розміщення бази військово-повітряних сил поблизу кордонів України. Оскільки саме елементи інфраструктури такої бази дозволять провести підготовку і атаку протягом доби. Чалий впевнений, що перекидання військ до білорусько-українського кордону зумовлене не оборонними інтересами, а саме для атаки українських територій.

“Якщо це станеться (розташування російської військової бази, – ред.), то для України з’являється дві проблеми. По-перше, не може керівництво Білорусі гарантувати, що з півночі на українському кордоні немає загрози. По-друге, ми можемо опинись фактично в облозі, оскільки зі Сходу, Півночі та з Півдня є можливість атакувати наші території.” – додав Чалий .

Чалий впевнений, що потрібно готуватись до будь-яких сценаріїв. Він зауважив, що українській владі потрібно більше приділяти уваги військову сектору держави і лише тоді можливі сценарії не стануть для нас несподіванкою.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
01 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте