ООН зафіксувало найшвидше зростання цін на продукти за 10 років

04 июня 2021 г., 18:01:00   1699   0

ООН зафіксувало найшвидше зростання цін на продукти за 10 роківЧерез різке здорожчання усіх складових, наразі індекс цін на продукти найвищий з вересня 2011 року


За даними Організації Об’єднаних націй, світові ціни на продукти харчування зросли найшвидшими темпами за останнє десятиліття.


Індекс цін на продовольство Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) відстежує світові ціни на низку продуктів харчування, включаючи зернові, олійні культури, молочні продукти, м’ясо і цукор, повідомляє ВВС. Він свідчить, що ціни на продукти зростали 12 місяців поспіль, інформує UAINFO.org з посиланням на Радіо Свобода.


Згідно з індексом, в річному численні ціни на продукти харчування зросли на 39,7 відсотка в травні –це найбільше зростання цін за місяць з жовтня 2010 року. Через різке здорожчання усіх складових, наразі індекс цін на продукти найвищий з вересня 2011 року.


Читайте також: Продукти харчування можуть подорожчати через більші витрати на посівну, – експерт


Як зазначають експерти, перебої на ринку та з постачанням через обмеження пересування призвели до дефіциту на місцевому рівні та підвищення цін.


Читайте також: В Україні злетіли ціни на гречку: що говорять експерти та чиновники


Спеціалісти попереджають, що високий попит і низький рівень виробництва призведуть до зростання інфляції в міру виходу економіки з режиму пандемійних обмежень.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
18 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте