Білоруська авіакомпанія “Бєлавіа” збільшить кількість польотів в країни СНД через санкції

30 мая 2021 г., 13:43:00   1455   0

Білоруська авіакомпанія “Бєлавіа” збільшить кількість польотів в країни СНД через санкції

Національна білоруська авіакомпанія “Белавіа” збільшить польоти в країни СНД, зокрема у РФ. Цим самим вона буде намагатися компенсувати витрати від відмови приймати білоруські лайнери рядом західних країн через санкції, накладені після інциденту з літаком Ryanair.

Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал “Білорусь-1”.

Таке рішення озвучив перший заступник прем’єр-міністра Білорусії Микола Снопков. Він розповів про актуальні для білоруської авіакомпанії напрямки, такі як Сочі, Краснодар, Мінеральні води, в напрямку Байкалу, Алтаю.

Раніше саміт Євросоюзу після інциденту з літаком ірландської авіакомпанії Ryanair постановив заборонити білоруським авіакомпаніям здійснювати рейси в аеропорти ЄС і здійснювати польоти над територією Євросоюзу, а також рекомендував європейським перевізникам відмовитися від польотів в повітряному просторі Білорусі.

Мінськ 23 травня підняв у повітря військовий літак, щоб змусити пасажирський літак Ryanair приземлитися. Після цього білоруська влада затримала опозиційного журналіста Романа Протасєвіча, який перебував на борту посадженого літака, що викликало міжнародний резонанс.

Україна зупинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня, українським авіакомпаніям та літакам забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.

Лідери ЄС 24 травня також погодилися уникати повітряного простору Білорусі. Євросоюз також погодився заборонити доступ білоруському авіаперевізнику “Бєлавіа” до своїх авіапростору і аеропортів. Очікується, що рішення європейської влади вплине на близько 20 аеропортів ЄС від Ларнаки до Гельсінкі, з яких виконуються рейси “Бєлавіа” в або з Білорусі.

При цьому вже близько десятка авіакомпаній, серед яких Lufthansa, KLM, SAS, Air France, LOT і Singapore Airlines, оголосили про припинення польотів над Білоруссю.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте