Вимагання 117 тисяч в ув’язнених Кропивницького СІЗО: стали відомі деталі підозри злодію в законі "Армену Хохлу"

28 мая 2021 г., 22:50:00   1594   0

Вимагання 117 тисяч в ув’язнених Кропивницького СІЗО: стали відомі деталі підозри злодію в законі "Армену Хохлу

Ленінський районний суд міста Кіровограда відмовив у задоволенні клопотання правоохоронців про надання дозволу на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного в створенні організованої злочинної організації (ч.1 ст.255 КК України) 43-річного уродженця Знам’янки Армена Хачатряна, який відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Армен Хохол". Відповідне рішення 19 травня 2021 року ухвалила служитель Феміди Олена Лук’янова.

З посиланням на норми КПК України слідчий суддя зазначила - стороною обвинувачення не доведено той факт, що Хачатрян переховується/ухиляється від слідства. Більш того, з відповідним клопотанням щодо санкції на затримання з метою приводу правоохоронці звернулися прямо в день оголошення достойнику про підозру - 17 травня 2021 року.

З матеріалів судового реєстру випливає, що тоді силовики вручили відповідне повідомлення про підозру короля злочинного світу його сину разом із трьома повістками з викликами на допити (призначеними на 21, 24 та 25 травня поточного року відповідно).

(Момент, коли підозру Армену Хачатряну вручають його сину)

Згідно фабули справи, правоохоронці вважають Хачатряна "духовним батьком" створеного в ДУ "Кропивницький слідчий ізолятор" угруповання, учасники якого "кошмарили" інших ув’язнених, вимагаючи в них сплати коштів у так званий "общак", а також в якості "компенсації" за програш в карти, причетність до розповсюдження наркотиків тощо.

Слідчі переконані, що саме "Армен Хохол" в липні 2018 року визначив у якості "смотрящего" за СІЗО обвинуваченого у скоєнні вбивства 31-річного Арсена Мартиросяна ("Арсен"), якому й випало надалі стати провідником втілення в життя злочинного плану кримінального генерала.

(Арсен Мартиросян)

Для цього "наглядач" за слідчим ізолятором в процесі "обробки" жертв вимагання, нібито, користувався допомогою інших прибічників "злодійських понять". За інформацієї джерел Dетектив-Info, передусім йдеться про 30-річного Івана Скрипку на прізвисько "Ваня чорний", а також 29-річного Артема Панченка ("Артем Хохол"), а також інших арештантів ізолятора з переліку його утриманців за підозрою у вчиненні ними особливо тяжких та насильницьких злочинів. Вони здійнювали фізичний вплив на підозрюваних за непопулярними статтями кримінального кодексу, домагаючись від них перерахування коштів на банківську картку їхнього спільника на волі.

У тексті підозри "Армену Хохлу" йдеться, що загалом "тюремне ОЗУ" активно діяло з липня 2018 року до моменту заворушень в СІЗО зразка листопада-грудня 2019 року. Йдеться про загалом 10 епізодів вимагання грошових коштів у бранців Кропивницького ізолятора на загальну суму в 117,4 тис. грн. Суми отриманих зловмисниками коштів від родичів кожної з жертв вимагання варіювалися від 1 до 20 тис. грн.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте