Стыдно за страну, в которой один президент — убийца, а все следующие его покрывают, — Бутусов

25 мая 2021 г., 23:29:00   1666   0

Стыдно за страну, в которой один президент — убийца, а все следующие его покрывают, — Бутусов

Сменилось 12 генеральных прокуроров и 4 президента, и ни один из них не смог привлечь Леонида Кучму у суду и дать на суде оценку подлинности записей (укр.)…

Этот пост написал полчаса назад в Фейсбуке известный журналист Юрий Бутусов.

Сьогодні відбулась зустріч у Генпрокуратурі керівників представництв Європейського союзу, Ради Європи, неурядових організацій та журналістів щодо правопорушень стовосно журналістів, на зустрічі була генпрокурор Ірина Венедіктова.

Я сказав, що ціную таку увагу до захисту прав журналістів, якщо такі зустрічі будуть проходити регулярно, але слів у нас говорять багато, а оцінювати дії держави треба по результатах.

21 рік тому вбито журналіста Георгія Гонгадзе, існують записи розмов президента Леоніда Кучми, де він дає наказ викрасти журналіста. Але змінилось 12 генеральних прокурорів та 4 президента, і жоден з них не спромігся довести Леоніда Кучму до суду та дати на суді оцінку справжності записів.

І це справа не прав журналіста торкається, це справа щодо порушення прав людини, щодо недоторканості влади, бо поки президенти допомагають Кучмі уникнути відповідальності за такий очевидний злочин, вони створюють і для себе можливості уникнути відповідальності за власні злочини.

Також я сказав, що ганебно, коли Андрій Портнов, тісно пов’язаний з Офісом президента, відкрито погрожує журналістам та навіть прокурорам, і уникає при тому будь-якої відповідальності. Це ганебно для держави.

І я попрохав надати інформацію щодо незаконного захоплення офісу Цензор.Нет 9 грудня 2013 року силами міліції, встановити на підставі яких рішень діяли правоохоронці, хто саме причетний до цього бандитського наїзду. Важливо дізнатись обставини тієї справи та долучити її до процесу по Майдану як ще один доказ незаконних дій влади Януковича.

Подивимось, як будуть контролюватись та просуватись інші справи щодо порушення прав журналістів в Україні.

В заявах представників Генпрокуратури на заході запам’ятались такі фрази:

«Що робити, коли деякі слідчі в правоохоронних органах не виконують доручення Генпрокуратури? Потрібні додаткові повноваження, які Верховна Рада не надає. Ми можемо тільки передати справу від одного органу до іншого, а вплинути на якість росзлідування ні».

«Що ви від нас чекаєте з цим Кримінально-процесуальним кодексом? В нього треба негайно вносити зміни, це залежить від парламенту».

Проте керівництво ГПУ обіцяє регулярно проводити заслуховування справ по порушенню прав журналістів та участі неурядових організацій у нашій галузі.

Представником ГПУ по усіх справах, пов’язаних з порушенням прав журналістів визначений прокурор Олег Пелепюк.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте