У "справі Семінського" знайшли план дискредитації потерпілого нардепа

20 мая 2021 г., 22:31:00   1085   0

У "справі Семінського

Під час обшуку в домоволодінні одного зі знайомих депутата Закарпатської облради Степана Деркача, якому наприкінці лютого 2021 року було оголошено про підозру у викраденні (ч.3 ст.146 КК України) колишнього гендиректора ПрАТ "Нафтогазвидобування", а нині - народного депутата 9 скликання Олега Семінського, правоохоронці відшукали відомості, що свідчать про існування плану з дискредитації парламентаря його опонентами.

Відомості про це було оголошено під час засідання Київського апеляційного суду, де розглядалося питання щодо раніше обраного запобіжного заходу колишньому члену правління найбільшої української газовидобувної компанії, помічнику екс-міністра транспорту Миколи Рудьковського.

Як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, відповідний процесуальний статус підозрюваних у гучній історії майже 10-річної давнини про викрадення, катування та вимагання 200 млн. дол. у Семінського, наразі набуло 5 чоловіків.

Йдеться про так званого "авторитетного бізнесмена", фундатора благодійного фонду "Хорст" Юрія Єриняка на прізвисько "Молдован", двох заґратованих достойників - президента президента Федерації гандболу України Андрія Мельника та Андрія Шикору, а також колишнього нардепа та міністра Миколу Рудьковського і його помічника Степана Деркача.

(Степан Деркач)

Останньому за рішенням суду першої інстанції було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, однак силовики намагалися оскаржити відповідну ухвалу.

Під час розгляду апеляційної скарги правоохоронці повідомили про існування іншого кримінального провадження щодо пропозиції неправомірної вигоди (ч.3 ст.369 КК України), зловживання впливом (ч.2 ст.369-2 КК України), введення в оману суду (ч.2 ст.384 КК України) та перешкоджання свідкам/потерпілим (ст.386 КК України).

Як зазначає поінформоване джерело Dетектив-Info, фабула цієї історії стосується нібито спроб Деркача, Рудьковського і Ко "створити" фейкові докази в "справі Семінського", а також проведення ними "організаційно-підготовчої роботи" задля подальшої передачі хабарів працівникам центрального апарату СБУ, аби останні "помножили на нуль" перспективи досудового розслідування.

В рамках цієї справи 11 березня поточного року силовики здійснили обшук домоволодіння ймовірного спільника помічника екс-міністра транспорту, де знайшли чимало цікавих речей.

По-перше, це матеріали, які нібито доводять підготовку від імені Деркача заяви/звернення до Служби безпеки з "недостовірними відомостями" відносно Семінського з метою його подальшої дискредитації. А також блокнот із відповідними записами.

По-друге, було вилучено речі та документи, що свідчать про наявність у підозрюваних фігурантів історії про викрадення екс-топ-менеджера "Нафтогазвидобування" матеріалів, які містяться в кримінальній справі. Йдеться про "телефонні трафіки" Деркача зразка лютого-квітня 2012 року, а також відомості про звитяги "Молдована" та Мельника.

По-третє, силовики знайшли мобільний телефон, на якому виявлено чат, де Рудьковського, Деркача та інших достойників заздалегідь попереджали про факти отримання прокурорами ухвал Печерського райсуду Києва на проведення обшуків у фігурантів скандальної саги. А також переписку з одним із колишніх працівників Генеральної прокуратури України.

За інформацією джерел Dетектив-Info, цим співрозмовником виступав екс-слідчий ГПУ Дмитро Сус, що в період своєї роботи в центральному апараті відомства виступав своєрідним "локомотивом" у розслідуванні "справи Семінського" часів генпрокурора Віктора Шокіна.

(Дмитро Сус)

У цьому "діалозі" останній нібито обговорював шляхи/питання перешкоджання слідству в справі про кіднепінг та вимагання в колишнього топ-менеджера "Нафтогазвидобування".

Додамо, що засідання суду, де було оголошено про ці новели "справи Семінського", відбулося 19 квітня 2021 року. А 22 квітня журналіст Володимир Бойко оприлюднив на своїй Facebook-сторінці фотографії ймовірно співробітників СБУ, що здійснювали оперативно-технічні заходи щодо "одного зі знайомих Миколи Рудьковського на підставі одержаної два тижні тому ухвали слідчого судді". Подейкують, що особою, яка (серед інших) на той час вже потрапила до фокусу підвищеної зацікавленості з боку силовиків, міг виступати саме екс-слідчий ГПУ Сус.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте