Киву «заднім числом» додали до збірок наукових праць — ЗМІ

20 мая 2021 г., 17:55:00   1613   0

Киву «заднім числом» додали до збірок наукових праць — ЗМІ

Ілля Кива, народний депутат з «Опозиційної платформи — За життя», який віднедавна став кандидатом наук з державного управління після успішного захисту дисертації, «заднім числом» з’явився серед авторів збірок наукових матеріалів.

Про це йдеться у новому розслідуванні проекту Bihus.info. 

У своїй дисертації Кива вказав виступи на двох науково-практичних конференціях Міжрегіональної академії управління персоналом (МАУП). Проте, як показало розслідування проекту Bihus.info, яке з’явилося у квітні, матеріалів Киви насправді не було у вказаних у дисертації джерелах.

Проте вже наступного дня після появи розслідування, 27 квітня, на офіційному сайті МАУП 27 квітня несподівано з’явилися «розширені збірники» з цих науково-практичних конференцій, у яких вже був Кива, зазначається в новому розслідування Bihus.info.

Окрім матеріалів Киви, у «розширеному збірнику» з’явилася також праця його однопартійця по ОПЗЖ — Віктора Чорного, який приходив підтримати Киву на захист дисертації.

Ми про це написали, і, о диво, ще через кілька днів ці «розширені збірники» зникли — замість них опублікували старі, без Киви, — зазначають журналісти.

Проректор МАУП Сергій Храпатий продемонстрував журналістам паперові версії цих збірників, у яких матеріалів Киви немає, тобто на сайті академії деякий час була опублікована підробка.

Виявивши цю підробку, ми підроблені матеріали зняли, і тут зараз висять ті, які офіційно переведені з архіву бібліотеки, — зазначив Харпатий.

Щодо причин появи фейкових збірників, то, за словами Харпатого, вранці наступного дня після появи розслідування адміністратору сайту прийшов електронний лист із записом: «велике прохання дуже швидко тут розмістити матеріали цих двох конференцій».

Цей лист він отримав від особи, яка працювала раніше в МАУП, мала певним чином відношення до низки конференцій, наукових видань, які тут видавалися, тому він не викликав у чисто технічного співробітника якогось сумніву, і він ці матеріали розмістив, — наголосив Харпатий.

В листі як відправник була вказана електронна адреса Ірини Жукової — офіційної опонентки Киви на захисті його кандидатської дисертації.

Коментувати цей інцидент журналістам Жукова відмовилася.

Водночас на питання щодо її думки про дисертацію Киви, зазначила:

Робота виконана на належному науково-теоритичному рівні, має відповідний рівень актуальності та новизни.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте