Бойовики обстріляли Катеринівку з російських вогнеметів, які застосовувались в Чечні, – штаб ООС

16 мая 2021 г., 18:36:00   1602   0

Бойовики обстріляли Катеринівку з російських вогнеметів, які застосовувались в Чечні, – штаб ООС


Російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню та у неділю, 16 травня, обстріляли з вогнеметів населений пункт Катеринівка на Донбасі.


Як повідомляє пресслужба штабу ООС, українська сторона зафіксувала факт застосування збройними формуваннями РФ реактивного піхотного вогнемета, інформує UAINFO.org.


Читайте також: Російська Федерація на окупованому Донбасі проводить випробування новітніх зразків озброєння, зокрема, засобів радіоелектронної боротьби, – військовий експерт


"Окупантами було відкрито вогонь термобаричними боєприпасами в напрямку населеного пункту Катеринівка. Варто зазначити, що такий вид зброї дозволяє вести ефективний обстріл на дальність до 600 м, а у місці вибуху – заряд бойової частини підривається, формуючи вогняну хмару об’ємом 120 кубометрів", – ідеться у повідомленні.


Зазначається, що такі вогнемети є на озброєнні російської армії та застосовувалися під час першої та другої чеченських воєн, спецоперацій у Дагестані та Інгушетії, а тепер і в Україні.


Читайте також: Ми очікуємо загострення з боку РФ в будь-який момент, – Таран


"Цей випадок є ще одним черговим свідченням відкритого постачання РФ озброєння та військової техніки на територію ОРДЛО з метою ескалації конфлікту. Про всі зафіксовані порушення Мінських домовленостей збройними формуваннями РФ Українська сторона СЦКК оперативно поінформувала СММ ОБСЄ", – додали у штабі.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube



 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте