Історія судна контрабандиста Ковтунова

14 мая 2021 г., 15:12:00   843   0

Історія судна контрабандиста Ковтунова

Далекого 1974 року на судноремонтному заводі «Іван Димитров» у місті Русе, радянської Болгарії, було закладено танкер-буксирувальник.

Вже 1977 року, названий «Пялиця», він починає свою роботу у Чорноморському морському пароплавстві. Після розпаду Радянського Союзу, у 1992р. його передають державній рибальській флотилії «Антарктика», на баланс Іллічівського морського порту, де він гідно слугує інтересам держави аж до 1997 року. Тоді внаслідок приватизації танкер стає власністю компанії «Novista Enterprise», змінює свою назву на «Екологія», а порт приписки на Батумі. Саме тоді і закінчується шляхетна історія танкера і розпочинається новa – кримінальна.

14.05.2021

2010 року судно повертається до одеського порту під мальдівським прапором і назвою «Delfi» і в подальшому займається контрабандою цигарок та нафтопродуктів з Грузії. Власником судна стає «Одеська танкерна компанія» на чолі з Володимиром Михашонком. За компанією тягнеться низка судових позовів.

2012 рік. Бізнес-група Сергія Курченка, організовує контрабандну схему ввозу нафтопродуктів. Серед десятків задіяних суден і наш горезвісний танкер «Делфі».

У лютому 2018 «Делфі» ледь не затонув у румунських територіальних водах, його буксирують до Константи і вже у вересні відкликають право навігації через невідповідність технічного стану вимогам Міжнародної конвенції у справах судноплавства.

Проте справжню масштабну екологічну катастрофу «Делфі» спричинить у листопаді 2019 року. За твердженнями прикордонників, останні місяці перед аварією «Делфі» стояв у нейтральних водах. Судно було задіяне в контрабандному перевезенні нафтопродуктів. До речі, саме перевантаження судна в 157 разів від норми і стало причиною екологічного лиха. Контрабандна схема доволі проста: бункерувальник стоїть там, де його не може (або не хоче) помітити морська охорона. Ночами до нього підходять інші танкери і перекачують в його ємності нафтопродукти та перевантажують в трюми тютюнові вироби, які згодом на катерах та баркасах невеликими партіями переправляються на берег. Нафтопродукти збуваються на нелегальних АЗС-бочках.

Неймовірні масштаби катастрофи, а також її наслідки як для довкілля, так і для підприємницької діяльності мешканців прибережної зони привертають увагу медіа та державних служб. Справа №910/11902/20 відтепер стоїть на особистому контролі Президента України.

Як з’ясувалось на момент катастрофи, судно належить партнерству Mister Drake PC, зареєстрованому у Реєстраційній палаті Англії та Уельсу під номером LP 19248, щоправда, жодних відомостей про діяльність чи сплату податків не має.

На момент відкриття кримінального провадження за спричинення державі збитків внаслідок екологічної катастрофи, партнерство звертається до Господарського суду м.Києва з позовом про заборону ДП «Адміністрація Морських Портів України» вчиняти будь-які дії щодо судна «Delfi» (ІМО номер 8866266).

Варто зазначити, що схожу назву має одеська компанія ТОВ «Містер Дрейк», через яку збувались контрабандні тютюнові вироби. Власником ТОВ «Містер Дрейк» є Ковтунов Олег Анатолійович, одіозний депутат-регіонал, якого у 2010 році було позбавлено депутатського мандату внаслідок вироку  Очаківського міськрай суду за ст.356 ККУ (самоуправство).

14.05.2021

Офіційним представником власника, який контактував з владою щодо катастрофи, є Юрій Голіков – бізнес-партнер, співвласник та директор декількох фірм Ковтунова.

14.05.2021

І саме подальші дії представника Ковтунова та хронологія подій викликають чимало запитань і неоднозначних висновків. За три дні після масштабної катастрофи з «Делфі» в мережі Instagram з’являються світлини дружини та сина Ковтунова біля московського Кремля, а напередодні дочка на своїй сторінці у Instagram публікує теплі вітання Президенту Росії з нагоди дня його народження.

14.05.2021

Вже через день після візиту родини Ковтунових до Москви, за «вдалим збігом обставин», заарештовують короля контрабанди Одеси Вадима Альперіна. Нагадаємо, що саме за дані про місцеперебування Альперіна особисто Президент України оголосив винагороду. Відтак, у Ковтунова з’являється можливість для нарощування масштабів своєї нелегальної діяльності.

У січні 2021 року КМУ через суд зобов’язує власників «Делфі» сплатити борг за спричинені державі збитки в розмірі 16 тис.доларів. До прикладу, подібна катастрофа країною-агрессором була оцінена в 300 млн. рублів, що складає приблизно 4 млн. 50 тис. доларів США. Незрозумілим залишається також, чому власники «Делфі» не відшкодували кошти, а компанія, що проводила евакуацію судна, відмовилась від отримання оплати в розмірі майже 25 млн. грн.

Всі вищезазначені події з танкером «Делфі» та його власником Олегом Ковтуновим викликають безліч запитань. Тож доречно буде нагадати Президенту України  Володимиру Олександровичу Зеленському про обіцянку назвати ім’я власника судна, що стало причиною техногенно-екологічної катастрофи, спричинивши непоправну шкоду довкіллю та значні фінансові збитки місцевим підприємцям. Хочемо звернути увагу Генерального прокурора Ірини Венедиктової, в.о ДБР Олексія Сухачова та Голову СБУ Івана Баканова на особу Олега Анатолійовича Ковтунова та його шахрайську діяльність.

В наступних публікаціях ми детальніше висвітлимо інформацію про судові справи, боргові афери, контрабандні потоки, фінансування проросійських «тітушок» за взаємодію Олега Ковтунова з російськими спецслужбами.

Далі буде... 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте