Вбивці одеського контрабандиста "Лями" посилили підозру та кинули за ґрати

12 мая 2021 г., 22:21:00   1142   0

Вбивці одеського контрабандиста "Лями

Київський районний суд Одеси змінив з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою запобіжний захід 34-річному уродженцю міста Роздільна Вадиму Смоляку, який наприкінці березня поточного року застрелив 39-річного мешканця села Градениці Олександра Рошко на прізвисько "Ляма". Відповідне рішення, оприлюднене у відкритій частині судового реєстру 7 травня 2021 року, ухвалив слідчий суддя Віктор Чаплицький.

Йдеться про криваву історію з’ясування стосунків біля автомийки по вулиці Гагаріна в селищі Лиманське Роздільнянського району Одещини. Як раніше зазначалося в розслідуванні Dетектив-Info "Граденицький флібустьєр", по обіді 26 березня 2021 року сюди на автівці Toyota RAV4 прибули місцевий контрабандист "Ляма" в супроводі свого 30-річного приятеля/охоронця - інспектора штурмового взводу воєнізованого формування "Циклон" Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Мінюсту Олександр Кучмакра.

У подальшому з’ясується, що поява цих "візітерів" призвела до загострення конфлікту, які мали між собою Олександр Рошко та місцевий мешканець Вадим Смоляк.

Згідно однієї з версій, "Ляма" буцімто намагався встановити "дах" над об’єктами бізнесу Смоляка та вимагав "данину" в останнього. В іншій інтерпретації, корінь непорозумінь достойників полягав у контрабандній площині, де до ескалації взаємин та обопільних претензій "одеських флібустьєрів" могло призвести викриття можновладцями зухвалої оборудки із спроби ввезення в порт Чорноморська 670 тисяч пачок цигарок загальною вартістю близько 20 млн. грн.

Як би там не було, але зустріч з Смоляком 26 березня 2021 року виявилася для "Лями" фатальною. На тлі непорозумінь з Рошком Вадим Богданович вихопив рушницю ІЖ-12 та здійснив кілька пострілів - Кучмакра "зловив кулю" в ногу, а контрабандист "Ляма" помер на місці.

(Олександр Рошко)

Після цього, кк вже зазначалося на сторінках Dетектив-Info, Смоляку було оголошено про підозру в скоєнні умисного вбивства (ч.1 ст.115 КК України) та за рішенням суду поміщено під домашній арешт.

З судових матеріалів випливає, що в подальшому кваліфікацію дій чоловіка було змінено. 8 квітня 2021 року Вадиму Богдановича вручили нову підозру, вбачаючи в його діях закінчений замах на умисне вбивство Кучмакри та Рошка, а також розстріл "Лями" (ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115 КК України та ч.1 ст.115 КК України).

Обставини стрілянини на подвір’ї присадібної ділянки Смоляка наразі слідство інтерпретує наступним чином.

(Вадим Смоляк)

Буцімто близько 16 години 26 березня 2021 року сюди приїхали Кучмакра та Рошко, після чого останній голосом та жестами покликав підійти до них господаря. Той проігнорував прохання "візітерів", після чого "Ляма" буцімто запропонував своєму приятелю/охоронцю "легким бігом" підійти до Смоляка. Коли парочка опинилася на відстані 12-15 метрів від нього, Вадим Богданович вихопив рушницю та навів її на опонентів. Ті буцімто підняли руки догори, а Рошко вимагав не відкривати вогонь. Смоляк у відповідь здійснив постріл, яким поцілив "Лямі" в живіт. Той впав на землю, до пораненого схилився Кучмакра, коли пролунав ще один постріл. Цього разу Смоляк влучив Рошко в спину, а охоронець останнього отримав поранення в праве коліно.

(Олександр Кучмакра)

Правоохоронці припускають, що в подальшому Кучмакра скористався часом, необхідним для перезарядження рушниці ІЖ-12, та втік з місця подій. Що ж стосується "Лями", то Смоляк нібито "добивав" його, здійснивши ще два постріли в спину Рошко, від яких той помер.

Нову підозру адвокат Смоляка назвала необгрунтованою, а ризики, на які спиралися силовики, наполягаючи на його поміщенні під варту - нічим не підтвердженими. Втім, ці аргументи не переконали слідчого суддю Чаплицького, який постановив змінити запобіжник підозрюваному на тримання в Одеському СІЗО.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте