Андрій Гмирін: новий “смотрящий” за податковою

30 апреля 2021 г., 18:34:00   972   0

Андрій Гмирін: новий “смотрящий” за податковою

Буквально кілька днів тому ми писали про такого собі Андрія Гмиріна, який позиціонує себе як новий «назвачений смотрящий» тіньових потоків в ДПС.

Бізнес став гостро сприйнятливий до різних способів примусу до співпраці, напевно тому так охоче ділиться інформацією про умови на які їх намагаються нагнути. Отже, висуваються «програмні» умови на «горілчаному» ринку і на «ринку експорту сільгосппродукції».

Просувають їх два близьких до Гмиріну люди – Олексій Стельмах і якийсь «Ігор» які вже оголосили про нові правила роботи і наявності у них мандата від нових керівників податкової міліції, а саме – 3 гривні з кожної лівої пляшки горілки (для спиртовиків) і 1 % від обороту для експорту сільгоспу (т.зв. «рваний експорт» тобто без документів) Правда, хлопці не враховують що при середній ціні зерна в 200 доларів і маржі 1-3 долара за тонну, віддати їм 2 долари якось … .Про-цьому шум буде тільки наростати.

Примітно, що багато бізнесменів через свої зв’язки почали виходити на керівників податкової міліції з питанням підтвердження повноважень у новопосталих «кураторів» і … .. отримали відповідь що ніяких нових правил ніхто не стверджував і не доводив).

Ми так і не змогли до кінця зрозуміти, що за щасливий громадянин цей Андрій Гмирін, є тільки не системні дані ЗМІ та інформація на рівні чуток, серед працівників силових структур та бізнесу. Офіційно в ЗМІ Гмирін згадується, як фахівець в податковому законодавстві – доцент кафедри кримінального права та кримінології в Університеті державної фіскальної служби України.

Вузькому колу осіб, з числа «обнальнащіков» і силовиків Гмирін став відомий у 2014 році, коли головою податкової служби був призначений його товариш Ігор Білоус.

Тоді- то і з’явився Андрій, з ідеєю створення нових «майданчиків». За його планам необхідно було направити потоки «сірого імпорту», які були основними джерелами податкового кредиту для схем, на кілька підприємств, які таким чином сформували б величезний «склад» різної номенклатури, що дозволяло б створити підприємства які під виглядом легальної діяльності надавало послуги обналу . Одна проблема – як змусити різні групи на цьому віддати свої потоки Гмиріну?

Андрій з цієї «програмою» прийшов тоді в МВС, податкову міліцію та СБ з пропозицією загнати всіх під нього, що з його слів значно б полегшило збори з ринку. Біда в тому, що розібравши деталі програми Гмиріна силовики зрозуміли, що в підсумку Андрій їх просто «розводить», приховавши внутрішню частину розрахунків і послали його …. Наступного разу Гмирін сплив у 2018 році практично з такою ж історією – справа в тому що в 2018 році головою КОДА призначили минулого міліціонера Олександра Терещука, біля якого через якийсь час намалювався Гмирін з простою ідеєю – на носі вибори які треба якось забезпечувати. Якщо порівняти роботу в Київській області по об`єму «схем» можна помітити як з кінця 2018 і до весни 2019 їх розміри різко збільшилися. І ось 2020 рік – знову з’являється А. Гмирін зі «старою» ідеєю збудувати «тіньовий» ринок в зрозумілу і прибуткову конструкцію.

Ми не знаємо наскільки достовірна інформація про зв’язки Гмиріна з начальником оперативного управління ДФС В. Ткаченко та іншими посадовими особами нашої. держави, але в переговорах Андрій розповідає про свою близькість до керівництва Офісу Президента, через яке він може забезпечувати вплив на силовиків. Правда це чи ні до кінця не зрозуміло. Поживемо побачимо.

Автор: Олег Пащенко

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
01 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте