Слідчі зі справи про замах на фармбізнесмена Сала цікавилися історією розстрілу директора київського "Дентального центру"

29 апреля 2021 г., 22:19:00   1007   0

Слідчі зі справи про замах на фармбізнесмена Сала цікавилися історією розстрілу директора київського "Дентального центру

З відкритої частини Єдиного реєстру судових рішень зникли всі, окрім одного, раніше оприлюднені рішення, які стосуються перебігу розслідування кримінальної справи про замах на життя співвласника харківської фармацевтичної корпорації "Здоров’я" Ігоря Сала.

Як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, Сала намагалися підірвати надвечір 6 листопада 2019 року на так званому "чайкінському" повороті Брест-Литовського шосе. Тоді до броньованого Mercedes-Benz S600 бізнесмена, що зупинився на світлофорі, впритул під’їхав мотоцикліст, який поклав на дах машини вибухівку.

За кілька секунд відбулась детонація, внаслідок чого Ігор Сало та його водій Сергій Воловик отримали численні ушкодження, а охоронець бізнесмена Сергій Єрченко загинув.

Затримати виконавця та організаторів/замовників ретельно підготовленого зухвалого злочину за гарячими слідами правоохоронцям не вдалося.

З оприлюднених у подальшому судових рішень випливало - зловмисники стежили та "вели" Сало, використовуючи в день замаху машину марки Audi A-4, довіреність на яку, ймовірно, було виписано шахрайським шляхом на підставну особу в Харкові. Паралельно правоохоронці відстежили рух мотоцикліста-підривника, однак відомості щодо встановлення його особи були відсутні.

З ухвали, яка була оприлюднена на початку квітня поточного року (та на момент підготовки цього матеріалу залишається єдиним "не підчищеним" із загального доступу рішенням в цьому провадженні), можна зробити припущення - під час розслідування підриву "броньовика" фармпідприємця правоохоронці придивлялися до інших гучних замахів в українській столиці, де кілерами використовувалися мотоцикли.

У травні 2020 року слідчий суддя Голосіївського райсуду Києва Наталія Чередніченко надала представникам слідчої групі по "справі Сала" тимчасовий доступ до телефонних трафіків низки мобільних номерів. Відповідне клопотання надійшло до палацу правосуддя в рамках розслідування кримінального провадження щодо замовників резонансного вбивства директора "Дентального центру на Печерську" Івана Опанасюка, з якими начебто міг зустрічатися організатор цього злочину 27 квітня 2016 року в столичних ресторанах "Нова земля" і "Жара".

Нагадаємо, що замах на керівника мережі стоматологічних клінік Опанасюка було скоєно на бульварі Лесі Українки ранком 1 липня 2016 року.

(Перші хвилини після скоєння замаху на Івана Опанасюка)

Зловмисники, що пересувалися містом на білому мотоциклі, тоді здійснили щонайменше чотири постріли якраз у момент, коли авто жертви зупинилося на світлофорі. Три кулі влучили в Опанасюка, від отриманих поранень він помер 5 липня 2016 року.

У квітні 2017 року столичний главк поліції відзвітував про розкриття замовного вбивства Опанасюка та затримання чотирьох підозрюваних.

З матеріалів судового реєстру випливає, що в подальшому правоохоронці затримали ще двох чоловіків, яким закидали причетність до вбивства Опанасюка.

У в грудні 2017 року скерували до суду обвинувальний акт стосовно всіх шістьох достойників - Віктора Шовкуна, Олексія Салогуба, Максима Романенка, Івана Проскурнікова, Сергія Шерегеди та Дениса Ткаченка. Слухання цієї справи в Дарницькому палаці правосуддя Києва досі триває.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте