П’ятим підозрюваним у справі про "торгівлю дозволами" на зброю виявився інспектор УПД з донецькою пропискою

29 апреля 2021 г., 19:10:00   1112   0

П’ятим підозрюваним у справі про "торгівлю дозволами

Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави в розмірі 500 тис. грн. відносно старшого інспектора відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Владислава Штомпеля, якого підозрюють в отриманні хабарів (ч.3 ст.368 КК України) за оформлення дозволів на право придбання та/або зберігання зброї. Відповідне рішення, оприлюднене 26 квітня 2021 року, ухвалив слідчий суддя Вячеслав Підпалий.

43-річному майору Штомпелю закидають участь в роботі так званого "бек-офісу" в лавах Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, викриття якого спричинило повне розформування підрозділів контролю за обігом зброї на початку березня 2021 року. Внаслідок масштабного викриття оборуток, про нюанси яких раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, слідство оголосило про підозру заступнику начальника ВКОЗуСДС УПД ГУНП в Донецькій області Володимиру Корзуну, засновнику та директору ТОВ "Стіл Аргумент" (Олегу Буневичу і Глібу Житнюку відповідно), а мозковим центром викритої в лавах Нацполіції злочинної групи визначило першого заступника начальника Департаменту превентивної діяльності Андрія Аносова.

Останній під час подій Євромайдану та подальших заворушень на сході України працював на керівних посадах у системі МВС Донеччини. "Донецьку прописку" на той час мали вищезгаданий майор Корзун, а також Штомпель.

У подальшому Владислав Вікторович перебрався на підконтрольну українській владі територію. В 2015 році він пройшов люстраційну перевірку, перебуваючи на посаді старшого інспектора відділу дозвільної системи ліцензування та державного охоронного нагляду управління громадської безпеки УМВС в Донецькій області. А надалі - обійняв аналогічну посаду на Харківщині.

4 березня 2021 року Штомпелю було оголошено про підозру в корупції, за тиждень була оприлюднена його декларація перед звільненням з системи МВС України.

 
Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте