Затриманим на хабарях від київських рестораторів виявився екс-очільник обласного УПД Нацполіції

27 апреля 2021 г., 22:34:00   1358   0

Затриманим на хабарях від київських рестораторів виявився екс-очільник обласного УПД Нацполіції

У вівторок, 27 квітня 2021 року, в Державному бюро розслідувань та Офісі Генерального прокурора синхронно відзвітували про затримання посадовця поліції Києва, який в обмін на систематичні хабарі "заплющував очі" на продовження роботи закладами харчування під час оголошеного карантину, спричиненого поширенням коронавірусу COVID-19.

Згідно версії слідства, заступник начальника одного з районних управлінь поліції Києва обклав даниною кафе та ресторани, вимагаючи у їх керівників від 5 до 20 тис. грн. за тиждень роботи в період локдауну.

Відомо, що "перевертня в погонах" було затримано під час отримання 13 тис. грн. хабаря, до цому силовики задокументували факт передачі достойнику ще одного "траншу" в розмірі 25 тисяч.

Затримання заступника начальника райуправління здійснювалося слідчими київського теруправління ДБР за оперативного супроводу міськуправління ДВБ Нацполіції, сприяння керівництва столичного Главку під процесуальним керівництвом прокурорів Київської міської прокуратури.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому правоохоронцю про підозру, попередньо його дії кваліфіковано як одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням (ч.3 ст.368 КК України).

За інформацією джерел Dетектив-Info, викритим на гарячому "копом" виявився заступник начальника Дніпровського УП ГУНП в місті Києві Андрій Пожар.

Відомо, що Андрій Анатолійович розпочинав свій кар’єрний шлях в системі МВС в якості інспектора Деснянського управління Державтоінспекції, а після подій Євромайдану - виринув на посаді начальника Управління превентивної діяльності Київської області.

(Андрій Пожар праворуч)

У подальшому Пожар очолював відділ логістики та постачання в ДУ "ЦОП Національної поліції України", а в 2020 році - був призначений на посаду заступника начальника Дніпровського управління поліції Києва.

 
Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте