Коли подешевшає цукор в Україні

11 апреля 2021 г., 22:07:00   1424   0

Коли подешевшає цукор в Україні

Ціни на цукор зафіксувалися на рівні 24,5 грн/кг. В Україні в найближчі тижні ціни на цукор вирівняються і продукт стане доступнішим для громадян. Цьому має сприяти імпорт додаткових 50 тис. тонн цукру-сирцю.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки.

У Мінекономіки кажуть, що нині цукор продають за ціною 24,5 грн за кілограм. А тому для забезпечення учасників виробничого процесу сировиною, насиченні внутрішнього ринку достатніми обсягами цукру та стабілізації цін, в березні Мінекономіки видало ліцензії на імпорт 120 тис. тонн цукру-сирцю.

“Зараз у Мінекономіки розглядається питання щодо видачі найближчим часом ліцензій на імпорт додаткових 50 тис. тонн цукру-сирцю. Крім того, у лютому-березні було завезено 40 тис. тонн цукру за встановленою тарифною квотою із нульовою ставкою мита відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС”, – сказано в повідомленні.

Заступник голови Мінекономіки  Тарас Висоцький уточнив, що собівартість цукру з ввезеної цукрової сировини складає близько 20 грн/кг. Відповідно, вважають у міністерстві, після здійснення імпорту у найближчі тижні цінова ситуація вирівняється і цукор стане доступнішим для українців.

“Тим часом, в парламенті розглядається можливість тимчасового обнулення імпортного мита на ввезення цукру білого в Україну, що також сприятиме насиченню внутрішнього ринку цукром”, – додав Висоцький. Крім того, зазначається, що за оперативними даними областей у 2021 році очікується посіяти цукрові буряки на площі майже 230 тис. га. Це, як очікується, дозволить повністю задовольнити внутрішній ринок цукром власного виробництва протягом вересня 2021 року – серпня 2022 року. Також це дозволить експортувати надлишок на зовнішні ринки.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте