Правоохоронці вилучили та арештували VIP-автопарк кримінального авторитета Юрія Єриняка-"Молдована" в рамках "справи Семінського"

07 апреля 2021 г., 22:05:00   1223   0

Правоохоронці вилучили та арештували VIP-автопарк кримінального авторитета Юрія Єриняка-"Молдована

Печерський районний суд Києва наклав арешт на дві земельні ділянки, житловий будинок, а також ключі, техпаспорти та 6 транспортних засобів, які належать 54-річному керівникові благодійного фонду "Хорст" Юрію Єриняку, що відомий у певних колах в статусі так званого "авторитетного бізнесмена" на прізвисько "Молдован".

Відповідне рішення, оприлюднене у відкритій частині судового реєстру 6 квітня 2021 року, ухвалила слідчий суддя Крістіна Константінова.

З його тексту випливає, що виявлення та вилучення автівок з кортежу "Молдована", серед яких Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover Autobiography, Volkswagen Tiguan, Mercedes-Benz V 250, Ferrari F149BD California та Mercedes-Benz Maybach, припало на день народження достойника, який він святкує 25 лютого 2021 року.

(Юрій Єриняк)

Саме того дня (причому вже вдруге за останні півроку) силовики навідалися в домоволодіння Єриняка з обшуками в рамках розслідування кримінальної справи щодо викрадення (ч.3 ст.146 КК України), катування (ч.3 ст.127 КК України) та вимагання 200 млн. дол. (ч.4 ст.189 КК України) в колишнього гендиректора ПрАТ "Нафтогазвидобування", а нині - народного депутата 9 скликання Олега Семінського.

25 лютого 2021 року про підозру у скоєнні відповідного злочину оголосили 5 особам (детально про це та перелік "пропідозрених" - в матеріалі Dетектив-Info), зокрема й очільнику "Хорста".

Додамо, що принаймні дві з арештованих іномарок раніше фіксувалися журналістами Dетектив-Info під час візитів "Молдована" до вітчизняних палаців правосуддя в 2019 та 2020 роках (детально з історією раніше інкримінованих йому звитяг можна ознайомитися в розслідуванні "Юрій Єриняк та голі пістолети").

Сам Юрій Григорович при цьому пересувався в салоні броньованого Maybach, а його охороною, серед інших, опікувалися бодігарди на Land Rover.

(Охорона та кортеж Юрія Єриняка під час відвідин Солом’янського райсуду Києва 8 листопада 2019 року)

(Охорона та кортеж Юрія Єриняка в Київському апеляційному суді 24 червня 2020 року)

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте