Справу шахраїв, що намагалися видурити півмільйона доларів "під Луценка та Матіоса", скерували до суду

07 апреля 2021 г., 16:12:00   1150   0

Справу шахраїв, що намагалися видурити півмільйона доларів "під Луценка та Матіоса

Дарницький районний суд Києва призначив призначив на 14 квітня 2021 року підготовче засідання в справі за обвинуваченням Сергія Невмержицького та Михайла Кудряшова, яким інкримуніється шахрайство (ч.2 ст.15, ч.4 ст.190 КК України) та підбурювання до надання неправомірної вигоди в розмірі 500 тис. дол. (ч.2 ст.15, ч.4 ст.27, ч.4 ст.369 КК України) начебто для нині екс-генпрокурора Юрія Луценка та його заступника Анатолія Матіоса.

Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру та на порталі "Судова влада".



Йдеться про скандальну історію дворічної давнини, яка набула широкого загалу з легкї руки прес-секретаря Луценка Лариси Сарган. 18 квітня 2019 року вона повідомила про затримання шахрая, що прикриваючись прізвищами очільника ГПУ та його заступника в обмін на півмільйона доларів обіцяли сприяти закриттю іншої кримінальної справи.

За інформацією Dетектив-Info, йшлося про історію, яка бере свій початок з провадження про викрадення та вбивство громадянина Вірменії Єреми Геворгяна. Цей мільйонер загадково зник 2 липня 2009 року, офіційні підозри у причетності до відповідних злочинів було висунуто Олегу Марасіну, Дмитру Лучу та Жолту Шаркезі.

Надалі захисниками одного з фігурантів "справи Геворгяна" випало стати адвокатам Василю Леонтюку та Миколі Дмитруку. Згідно версії слідства, під час представництва його інтересів ці юристи начебто отримали в своє розпорядження фінансову документацію, що підтверджує масштабну корупцію та відмивання коштів в системі держзакупівель, зокрема в системі "Укрзалізниці". Після цього Дмитрук та Леонтюк буцімто почали вимагати за нерозоголошення компромату 1,3 млн. дол., на чому зрештою й погоріли навесні 2017 року.

Зрештою справу щодо Леонтюка та Дмитрука (ч.4 ст.189 КК України) було скеровано до Дарницького райсуду Києва, де підтримання публічного обвинувачення здійснювалося прокурорами Головної військової прокуратури ГПУ, а до складу відповідної групи безпосередньо входив на той час заступник генпрокурора Анатолій Матіос. Станом на початок лютого 2019 року провадження щодо адвокатів перебувало на стадії підготовчого розгляду, коли на них вийшов зареєстрований на Житомирщині Сергій Невмержицький. Останній нібито повідомив Дмитрука та Леонтюка, що може сприяти закриттю їх справи в обмін на 500 тис. дол., бо таку суму буцімто зажадав ледь не особисто Матіос.

Як би там не було, але перемовини між достойниками з приводу "адвокатської саги" тривали понад два місяці. А в другій декаді квітня 2019 року після підконтрольної правоохоронцям передачі грошей Невмержицькому, останнього затримали.

Чоловік вийшов на волю після сплати встановленої судом застави в розмірі понад 345 тис. грн., свою причетність до інкримінованого йому злочину на етапі досудового слідства він відкидав. У той же час, слідство наполягало на протилежному та дійшло висновків, що у спайці з шахраєм-Невмержицьким буцімто працював його спільник Михайло Кудряшов.

Що ж стосується справи за обвинуваченням адвокатів Лентюка та Дмитрука, то в листопаді 2020 року це провадження надійшло для розгляду по суті до Деснянського районного суду Києва.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
01 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте