Злодія в законі "Кащєя" жорстко затримали під Києвом та хочуть передати російській стороні

28 марта 2021 г., 22:40:00   1621   0

Злодія в законі "Кащєя

У п’ятницю, 26 березня 2021 року, близько 21:00 шестеро озброєних чоловіків, що відрекомендувалися працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та СБУ, із застосуванням сили затримали, одягнули мішок на голову та вивезли в невідомому напрямку 46-річного громадянина України Романа Когана, який до 2018 року мав виключно російське громадянство, носив прізвище Кащаєв та відомий в статусі так званого злодія в законі на прізвисько "Кащєй"/"Рома Кривой"/"Рома Краснодарський".

Інформацію про інцидент з королем злочинного світу підтверджують три не пов’язані між собою джерела Dетектив-Info.

(Роман Кащаєв/Коган)

Співрозмовники автора цих рядків надають різні відомості щодо місця, де "прихопили" "Кащєя". Згідно однієї з версій, це трапилося в Оболонському районі столиці, в іншій трактовці - в Бучі або під Гостомелем Київської області.

Джерела додають - буцімто автівку Toyota Camry, на якій пересувався "злодій в законі", було пошкоджено, а два мобільних телефона Кащаєва/Когана - зникли разом із ним та наразі вимкнені.

Згідно наявної інтерпретації подій, після затримання "Кащєя" начебто могли намагатися доправити до україно-російського кордону, аби здійснити його передачу представникам ФСБ, де його оголошено в міжнародний розшук як громадянина Російської Федерації, зокрема по так званій "злодійській статті". Прибічники такої інтерпретації вважають, що відповідна процедура начебто готувалася на одному з пунктів пропуску в Сумській області.

У свою чергу, адвокат Романа Валерійовича - Богдан Коваль, до якого звернувся за коментарем журналіст Dетектив-Info, станом на 18:20 неділі, 28 березня 2021 року, підтвердив інформацію щодо перебування його клієнта у вітчизняних правоохоронців та наявності намагань щодо видачі достойника компетентним органам РФ.

"На даний час ми можемо стверджувати, що нашого клієнта було протиправно затримано та фактично викрадено, чим вчинено злочин. Його викрадачі погрожували зброєю, проникли та пошкодили авто, після чого затримали та вивезли людину без будь-якої ухвали суду, тобто безпідставно. Йому не дають можливості спілкуватися з адвокатами, чим порушують право на захист. Точне місцезнаходження клієнта наразі з’ясовується, але ми не допустимо протиправної передачі громадянина України владі Російської Федерації", - зазначив Коваль.

Нагадаємо, що одразу ж після появи на українських теренах "злодія в законі" в грудні 2020 року в розслідуванні "Голка Кащєя" на сторінках Dетектив-Info ми детально зупинялися з історією пригод Романа Когана/Кащаєва, зміни достойником прізвища та появи в нього паспорту з тризубом.

Раніше на сторінках нашого видання також зазначалося, що 5 лютого 2021 року Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням втретє за останні три роки "повернув" українське громадянство королю злочинного світу, скасування якого домагаються можновладці. наразі це провадження розглядається в суді апеляційно інстанції, де наступне засідання призначене на 31 березня 2021 року.


(Про історію українських пригод Романа Когана/Кащаєва з 19:45

Що ж стосується суто кримінальних претензій до "Кащєя" з боку українського закону, то 12 березня 2021 року Романа Валерійовича як громадянина України було засуджено до 5 років позбавлення волі за шахрайство (ч.4 ст.190 КК України), однак до набуття вироком законної сили він перебував на волі. Відомо, що таке рішення суду було оскаржено прокурором в Київському апеляційному суді, де 24 березня 2021 року здійснили авторозподіл справи.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте