Справа Семінського: Мельника кинули за ґрати, "Молдована" - в розшук, а хворий на COVID Рудьковський роздає інтерв’ю в очікуванні суду

28 марта 2021 г., 15:10:00   832   0

Справа Семінського: Мельника кинули за ґрати, "Молдована

У середу, 24 березня 2021 року, Київський апеляційний суд скасував раніше обраний ухвалою слідчого судді Печерського райсуду столиці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та постановив взяти під варту 49-річного президента Федерації гандболу України Андрія Мельника, якому інкримінується причетність до викрадення, катування та вимагання 200 млн. дол. у колишнього гендиректора ПрАТ "Нафтогазвидобування", а нині - народного депутата 9 скликання Олега Семінського.

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

(Андрій Мельник)

За його словами, Мельник - перший заґратований із п’ятірки достойників, яким наприкінці лютого 2021 року було офіційно оголошено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу (ст. 127, ст. 146, ст. 189 КК України) в гучній справі про кіднепінг екс-топ-менеджера найбільшої української газовидобувної компанії зразка 2012 року.

За офіційними повідомленнями Офісу Генпрокурора та СБУ, організатором злочинного угруповання слідство вважає екс-міністра транспорту Миколу Рудьковського, який будь-яку причетність до інкримінованих йому звитяг відкидає.

Що ж стосується ймовірних спільників Рудьковського, то силовики характеризують їх як певних "осіб з числа представників криміналітету" (з окремими звитягами цих достойників можна детально ознайомитися в розслідуванні Dетектив-Info "Юрій Єриняк та голі пістолети").

У коментарі Dетектив-Info старший групи прокурорів по "справі Семінського" Дмитро Кривов’яз підтвердив, що йдеться про вищезгаданого Андрія Мельника, Андрія Шикору, Степана Деркача, а також керівника благодійного фонду "Хорст" Юрія Єриняка, який відомий в статусі так званого "авторитетного бізнесмена" на прізвисько "Молдован".

(Юрій Єриняк)

Раніше на сторінках нашого видання зазначалося, що восени 2020 в домівку "Молдована" (який встиг "засвітитися" в кулуарах Верховної Ради 9 скликання й перестріти там Олега Семінського) та людей з його кола оточення з обшуками в рамках розслідування провадження щодо викрадення колишнього топ-менеджера "Нафтогазвидобування" навідувалися з обшуками працівники СБУ.

Наразі, як зазначає джерело Dетектив-Info, вирішується питання про оголошення Єриняка в міжнародний розшук задля його затримання та доправлення до Києва.

Що ж стосується Миколи Рудьковського, який 3 березня 2021 року повернувся до України з-за кордону, то наразі вже чотири спроби здійснити обрання запобіжного заходу колишньому народному обранцю завершилися фіаско через хворобу підозрюваного на COVID-19.

У засіданні 23 березня 2021 року адвокати Рудьковського надали суду довідку від Олександрівської клінічної лікарні, згідно якої екс-міністр перебував у цьому закладі в періоді 22-23 березня поточного року.

Того ж дня в ефірі YouTube-каналу відбулася прем’єра більш ніж двогодинного інтерв’ю Рудьковського журналісту Дмитру Гордону. На початку цієї розмови Микола Миколайович зауважив, що вже двічі з початку пандемії хворів коронавірусом.

Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Рудьковському, де представники держобвинувачення наполягають на його взятті під варту, наразі заплановано на 7 квітня 2021 року.

(Микола Рудьковський)

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте