В Україні зафіксували другу смерть після вакцинації: подробиці

25 марта 2021 г., 20:28:00   1371   0

В Україні зафіксували другу смерть після вакцинації: подробиці

У провізора аптеки військового госпіталю, який помер 24 березня в міській лікарні Чернівців, виявили зараження коронавірусом. Але інфікуватися він міг до щеплення проти COVID-19.

Про це повідомила очільниця Чернівецького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Наталія Гопко.

За словами Гопко, на момент вакцинації у провізора не було симптомів COVID-19, але вони проявилися наступного дня. Це може бути пов’язано з інкубаційним періодом вірусу. Також зараження коронавірусом виявили у двох колег чоловіка, які вакцинувалися разом із ним напередодні. Наразі смерть провізора не пов’язують із вакцинацією, а попередньою причиною називають гострий мозковий інсульт. Як зазначається, у чоловіка була гіпертонічна хвороба, діабет і надмірна вага. Наразі медики продовжують проводити аналізи, щоби встановити точну причину смерті. Раніше в МОЗ зазначали, що у чоловіка не було протипоказань до введення вакцини (алергії на будь-який із компонентів препарату). 

Разом із ним 15 березня з одного флакона щепили ще 9 людей. У двох із них зафіксували COVID-19, однак про побічні реакції у цих пацієнтів МОЗ не повідомляє. Керівник мобільної бригади повідомив, що пацієнт переніс вакцинацію нормально: на стан здоров’я чоловік не скаржився. Проте наступного дня після вакцинації, 16 березня, пацієнта госпіталізували з інсультом. Це вже другий випадок смерті пацієнта після вакцинації в Україні. 23 березня на Одещині померла військовослужбовиця, якій декілька днів тому зробили щеплення проти коронавірусу. У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що, за попередньою інформацією, смерть військової сталася внаслідок гострих розладів кровообігу.

Жінка мала хронічні серцево-судинні та інші супутні захворювання. Згодом очільник МОЗ Максим Степанов сказав, що смерть військовослужбовиці не пов’язана з вакциною.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте